r
Nosalty Logó

Zserbó Éva házias konyhájától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Zserbó Éva házias konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 1851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 7398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 458 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    456.2 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4162.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    876 mg
  • Foszfor
    2114 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    755.8 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 7398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 458 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt a langyos tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, és hozzáöntjük az élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, és jól összedolgozzuk, gyúrjuk.
  2. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
  3. A ledarált diót összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a citrom lereszelt héjával.
  4. A lapokat kinyújtjuk, és egy kb. 35 x 25-ös tepsibe helyezzük az első lapot. Tetejét megkenjük lekvárral, és rászórjuk a cukros dió felét. Erre ráhelyezzük a 2. lapot.
  5. Ezt is hasonlóképpen lekvárral megkenjük, és a maradék diós keverékkel megszórjuk.
  6. A tetejére tesszük az utolsó lapot. Kicsit rányomkodjuk, villával megszurkáljuk, és 30 percet langyos helyen kelesztjük.
  7. 200 fokon előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje szép, egyenletes világosbarnára nem sül.
  8. Miután kihűlt, elkészítjük a szokásos módon a csokimázat, és a tetejét bevonjuk a csokimázzal.
  9. Nálunk hagyománya van, hogy kókuszreszelékkel megszórjuk a tetejét, így ezzel lehet még díszíteni.
  10. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35 x 25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7985
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbó Éva házias konyhájától
Éva házias konyhája 159 recept

Az egyik kedvenc sütim, anyukám receptje. Számtalan variációja van a zserbórecepteknek is, de nálunk ez a családi recept.

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...