Zöldségleves sertéshússal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
V.Attila
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g sertéscsülök174 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
85g karfiol9 kcal
-
117g káposzta23 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
63 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
83g paradicsomlé14 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
360
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
750g sertéscsülök1042 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
510g karfiol51 kcal
-
700g káposzta140 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
2156
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
14.7g sertéscsülök20 kcal
-
4.7g sárgarépa2 kcal
-
3.5g fehérrépa2 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
3.5g karalábé1 kcal
-
10g karfiol1 kcal
-
13.7g káposzta3 kcal
-
3.1g zeller1 kcal
-
3.9g burgonya2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
9.8g paradicsomlé2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
29.4g víz0 kcal
Összesen
42
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1253.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 698 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 637.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 222 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1269 micro
-
β-karotin 3598 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7531 micro
-
Lut-zea 590 micro
Összesen
360
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.1 g
Zsír
-
Összesen 111.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 362 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7520.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 746 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 459 mg
-
Foszfor 1970 mg
-
Nátrium 4191 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.9 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 3823.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2151 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 881 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 1332 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 739 micro
-
Kolin: 629 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 7612 micro
-
β-karotin 21588 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 45187 micro
-
Lut-zea 3537 micro
Összesen
2156
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 149 micro
-
β-karotin 423 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 885 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 csokor petrezselyem
-
1 csokor lestyán
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db karfiol
-
1 kis db káposzta
-
1 kis db zeller
-
2 közepes db burgonya
-
2 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 dl paradicsomlé
-
ételízesítő ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldséget megpucoljuk, apróra feldaraboljuk, a petrezselyemzöldet is apróra vágjuk. A lestyánlevelet egyben hagyjuk. A sertéscsülökről lebontjuk a húst, azt is felkockázzuk. (Jobb, ha a csülök húsos).
- Az olajat egy nagyobb fazékba öntjük. Miután felmelegszik, hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sót, borsot, ételízesítőt és legvégül a fűszerpaprikát. Beletesszük a húskockákat, és egy kicsit azt is megpirítjuk. Addig pirítjuk, míg egy kicsit megkérgesedik minden kocka, majd a burgonya és karfiol kivételével beletesszük a többi zöldséget, és azt is megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a csontot, felöntjük vízzel, annyira, hogy az bőven ellepje a csontot is, és hozzáadjuk a petrezselymet és a lestyánt is. Lefödve addig főzzük, ameddig a hús félig megfő, - ha nagyon elfőne a víz, akkor fövő vízzel pótoljuk -, ekkor kihalásszuk a lestyánzöldet, mert ha nem, elveszi az összes zöldség ízét, és hozzáadjuk a karfiolt, és kb. 10-15 perc múlva a krumplit is.
- Mikor minden megfőtt, hozzáöntjük a paradicsomlevet is, és ezzel is felfőzzük, majd beletesszük a merítőkanalat, tányérba tesszük, és jó étvággyal elfogyasztjuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3612
- Feltöltés dátuma: 2016. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
V.Attila
13 recept
Itt vannak a tavaszi zöldségek. Ezért........ hajrá!