r
Nosalty Logó

Zöldségleves sertéshússal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
V.Attila
Zöldségleves sertéshússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2156 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1253.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1269 micro
  • β-karotin
    3598 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7531 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7520.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1970 mg
  • Nátrium
    4191 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    3823.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2151 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    881 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    1332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    7612 micro
  • β-karotin
    21588 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45187 micro
  • Lut-zea
    3537 micro
Összesen 2156 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    885 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldséget megpucoljuk, apróra feldaraboljuk, a petrezselyemzöldet is apróra vágjuk. A lestyánlevelet egyben hagyjuk. A sertéscsülökről lebontjuk a húst, azt is felkockázzuk. (Jobb, ha a csülök húsos).
  2. Az olajat egy nagyobb fazékba öntjük. Miután felmelegszik, hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sót, borsot, ételízesítőt és legvégül a fűszerpaprikát. Beletesszük a húskockákat, és egy kicsit azt is megpirítjuk. Addig pirítjuk, míg egy kicsit megkérgesedik minden kocka, majd a burgonya és karfiol kivételével beletesszük a többi zöldséget, és azt is megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a csontot, felöntjük vízzel, annyira, hogy az bőven ellepje a csontot is, és hozzáadjuk a petrezselymet és a lestyánt is. Lefödve addig főzzük, ameddig a hús félig megfő, - ha nagyon elfőne a víz, akkor fövő vízzel pótoljuk -, ekkor kihalásszuk a lestyánzöldet, mert ha nem, elveszi az összes zöldség ízét, és hozzáadjuk a karfiolt, és kb. 10-15 perc múlva a krumplit is.
  4. Mikor minden megfőtt, hozzáöntjük a paradicsomlevet is, és ezzel is felfőzzük, majd beletesszük a merítőkanalat, tányérba tesszük, és jó étvággyal elfogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3629
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldségleves sertéshússal
V.Attila 13 recept

Itt vannak a tavaszi zöldségek. Ezért........ hajrá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...