r
Nosalty Logó

Zöldséggel töltött párnácskák húsosan

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Zöldséggel töltött párnácskák húsosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3193 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    1114 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 534 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.4 g

Zsír

  • Összesen
    183.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3535.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2524 micro
  • β-karotin
    6686 micro
  • β-crypt
    257 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3881 micro
Összesen 3193 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket mossuk és hámozzuk meg, majd vágjuk őket apróra.
  2. Egy mély serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát is, és kissé megpirítjuk.
  3. Jöhetnek bele sorban a zöldségek: gomba, zöldborsó, kaliforniai paprika, végül a sárgarépa. (A sárgarépűt érdemes egy picit előpárolni, erre kiválóan alkalmas a mikróban használható párolóedény.)
  4. Kicsit süssük együtt az egészet, majd keverjük hozzá a darált húst. Fehéredésig süssük, majd ízesítsük a fűszerekkel.
  5. Nyújtsuk ki a leveles tésztánkat, nem kell nagyon vékonyra! Vágjunk belőle 12x12-es négyzeteket, majd csináljunk rájuk 1,5 cm-es keretet, még egy rétegben, így amikor sütjük, és szépen felemelkedik a tészta, magába zárja a tölteléket.
  6. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a párnácskákat, közepüket szúrkáljuk meg villával, kenjük le tojássárgájával, majd tegyük előmelegített sütőbe, amíg kissé elkezd felemelkedni a tészta.
  7. Vegyük ki, töltsük meg a húsos raguval a mélyedéseket, és tegyük vissza őket sülni, amíg a tészta szép aranybarna lesz (kb. 10-15 perc).
  8. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12504
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 05.

Ajánló

A zöldségek és a hús fajtája szabadon variálhatók. Hús nélkül vegán variációt is készíthetünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors és kiadós szombati ebédet szerettem volna készíteni az itthon fellelhetó alapanyagokból. Ez lett a végeredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...