r
Nosalty Logó

Zöldséges-zabpelyhes vagdalt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Zöldséges-zabpelyhes vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 476 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1906 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3354 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 476 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.3 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4315.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    4979 micro
  • β-karotin
    13415 micro
  • β-crypt
    493 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 1906 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    354 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Darált húst összekeverjük ízlés szerint a fűszerekkel. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, 1 db apróra vágott vöröshagymát és a tojást.
  2. Összedolgozzuk, apránként beleszórjuk a zabpelyhet.
  3. Húsmasszát félretesszük, hogy kicsit megdagadjon benne a zabpehely.
  4. Olajon megpároljuk a szeletelt gombát, hozzáadjuk a másik felkockázott vöröshagymát, feldarabolt paprikát és a sárgarépát, félkészre főzzük. Miután kissé kihűlt, húsmasszába keverjük.
  5. Rúd alakba formázzuk, olajjal kikent tepsibe helyezzük, megszórjuk 1 ek. zsemlemorzsával, lekenjük 1 db tojássárgájával, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2279
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges-zabpelyhes vagdalt
Salamon Csilla 1202 recept

Diétázok figyelmébe ajánlva:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...