r
Nosalty Logó

Zöldséges rakott makaróni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Zöldséges rakott makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2752.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    1995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    9650 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    252.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13762.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1426 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    9975 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1173.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    2217 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    48248 micro
  • Lut-zea
    5932 micro
Összesen 3468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2023 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A makaróni tésztát a szokott módon megfőzzük, és 5 percet állni hagyjuk a forró vízben, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük a vizet róla, s félretesszük hűlni.
  2. Közben a hagymákat megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, sót, oregánót, és a húst fehéredésig sütjük állandó keverés melett.Majd félretesszük hűlni.
  3. Szószhozmakaróni fix keveréket, 2 dl ketchupot, 1 tojást és a 1,5 dl főzőtejszínt simává keverjük. Sózás ízlés szerint!
  4. Egy közepes méretű tepsit zsírral egyenletesen kikenünk, s ebbe tesszük a tészta felét, erre tesszük a zöldségeket, az elkészített hús felét, és fele szósszal meglocsoljuk, majd ismét a tészta és a maradék hús, és erre a szószt elterítjük.
  5. Előmelegített sütőben közepes lángon 40 perc alatt készre sütjük, majd kivesszük, rászórjuk a sajtot, és addig tesszük vissza a sütőbe, míg a sajt elolvad rajt!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4708
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges rakott makaróni
Gabimami58 139 recept

Eddig jórészt más zöldségekkel készült a rakottas zöldséges makaróni. Az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint a teljes leírása, hisz itt gondolni kell azokra, akik még kezdők. Én eddig is készítettem, csak sosem fényképeztem le, mióta több receptoldalon fennt vagyok, azóta fényképezem és osztom meg receptjeim. Sok sikert kívánok hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...