r
Nosalty Logó

Zöldséges ragu helena konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
helena26
Zöldséges ragu helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1284 micro
  • β-karotin
    3511 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    2600 micro
Összesen 409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3264.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1303.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    5136 micro
  • β-karotin
    14044 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    10400 micro
Összesen 1634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    816 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon pici sóval megfonnyasztjuk.
  2. Amegtisztított húst apró kockára vágjuk, és a hagymához adjuk, majd a zsírjára sütjük.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjük vízzel. Ne öntsünk rá egyszerre sok vizet, ahogy elpárolog, pótoljuk.
  4. A paradicsomot kis kockákra vágva, a húshoz adjuk.
  5. A majorannán kívüla többi fűszerekkel ízesítjük.
  6. A húst félig megfőzzük.
  7. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, zellertkis kockákra vágva hozzáadjuk, és készre pároljuk.
  8. 1 dl vízben elkeverjük az ételkeményítőt, és a ragunkra öntjük, besűrítjük.
  9. Egyet forralunk rajta. A majorannát a legvégén szórjuk csak bele.
  10. Főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5353
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Ajánló

A ragut készíthetjük vad-, borjú-, disznó-, marha-, csibehúsból, de halból is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ez lett a mai ebéd! Valójában rizottót akartam főzni, és a végén ragu lett. Változatos étel, mert készíthetjük kukoricával, gombával, tehetünk bele 2 apró kockára vágott savanyú uborkát, és mindig más ízt kapunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...