Zöldséges ragu helena konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g sertéshús208 kcal
-
35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
14 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
409
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g sertéshús830 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
400g zöldborsó324 kcal
-
57 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
1634
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
29.1g sertéshús48 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
5.8g paradicsom1 kcal
-
9.3g sárgarépa3 kcal
-
10.5g fehérrépa7 kcal
-
9.3g zeller3 kcal
-
23.2g zöldborsó19 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
-
5.8g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
94
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.9 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 816 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 325.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1284 micro
-
β-karotin 3511 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 2600 micro
Összesen
409
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.4 g
Zsír
-
Összesen 60.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3264.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 1878 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.9 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1303.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1393 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 225 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 218 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 431 micro
-
Kolin: 437 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 5136 micro
-
β-karotin 14044 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 10400 micro
Összesen
1634
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 298 micro
-
β-karotin 816 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 150 micro
-
Lut-zea 604 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
1 db vöröshagyma
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 db paradicsom
-
2 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
40 dkg zöldborsó
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
2 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
- Az apróra vágott hagymát kevés olajon pici sóval megfonnyasztjuk.
- Amegtisztított húst apró kockára vágjuk, és a hagymához adjuk, majd a zsírjára sütjük.
- Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjük vízzel. Ne öntsünk rá egyszerre sok vizet, ahogy elpárolog, pótoljuk.
- A paradicsomot kis kockákra vágva, a húshoz adjuk.
- A majorannán kívüla többi fűszerekkel ízesítjük.
- A húst félig megfőzzük.
- A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, zellertkis kockákra vágva hozzáadjuk, és készre pároljuk.
- 1 dl vízben elkeverjük az ételkeményítőt, és a ragunkra öntjük, besűrítjük.
- Egyet forralunk rajta. A majorannát a legvégén szórjuk csak bele.
- Főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5353
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.
Ajánló
A ragut készíthetjük vad-, borjú-, disznó-, marha-, csibehúsból, de halból is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Ez lett a mai ebéd! Valójában rizottót akartam főzni, és a végén ragu lett. Változatos étel, mert készíthetjük kukoricával, gombával, tehetünk bele 2 apró kockára vágott savanyú uborkát, és mindig más ízt kapunk.