r
Nosalty Logó

Zöldséges húspástétom

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Pogácsa
Zöldséges húspástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2210 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    428 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4429 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 554 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    189.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5341.5 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    2164 mg
  • Nátrium
    2233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1711.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2136 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    1274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17716 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 2210 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    341 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük marhahúst a zöldségekkel, leszűrjük, és a 2 kemény tojással együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a nyers tojássárgáját, és a nagyon apróra vágott hagymát. Jól összedolgozzuk.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, curryvel és mustárral. Hozzáadjuk apránként a lisztet.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a húsos masszába.
  4. Egy kerek jénait kibélelünk bacon szeletekkel, beletesszük a masszát, tetejére is rakunk bacon szeleteket.
  5. Magas falú tepsibe forró vizet öntünk, ebbe állítjuk a jénait, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, tálra borítjuk. Hidegen és melegen is fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2593
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 11.

Ajánló

Ha hidegen tálalom, akkor leggyorsabb mártásomat adom hozzá, 1:1 arányban összekeverek ribizlilekvárt mustárral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges húspástétom
Pogácsa 391 recept

Egyik kedvenc receptkönyvemből való, "Zenei ki mit főz" (muzsikusok receptjei, amit a Zeneműkiadó adott ki 1983-ban). Most az eredeti receptet írom le, amúgy akkor szoktam csinálni, amikor sok hús és zöldség marad meg a húslevesből. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...