Zöldséges húspástétom
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
150g marhahús213 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
13g rétesliszt46 kcal
-
43g bacon167 kcal
-
175g víz0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
554
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
600g marhahús852 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g rétesliszt182 kcal
-
170g bacon668 kcal
-
700g víz0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
2210
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
27.5g marhahús39 kcal
-
11g sárgarépa4 kcal
-
4.1g fehérrépa3 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
5.5g főtt tojás9 kcal
-
4.1g vöröshagyma2 kcal
-
2.3g rétesliszt8 kcal
-
7.8g bacon31 kcal
-
32.1g víz0 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
102
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 47.3 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 321 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1335.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 541 mg
-
Nátrium 558 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 428 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 534 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 318 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4429 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
554
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 189.4 g
Zsír
-
Összesen 119.9 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5341.5 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 317 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 2164 mg
-
Nátrium 2233 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1711.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2136 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 1274 mg
-
Retinol - A vitamin: 351 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 17716 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1481 micro
Összesen
2210
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 341 micro
-
β-karotin 813 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg marhahús
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
2 db tojás
-
2 db főtt tojás
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 dkg rétesliszt
-
10 szelet bacon
-
7 dl víz
-
1 késhegynyi bors
-
1 kávéskanál curry por
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- Megfőzzük marhahúst a zöldségekkel, leszűrjük, és a 2 kemény tojással együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a nyers tojássárgáját, és a nagyon apróra vágott hagymát. Jól összedolgozzuk.
- Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, curryvel és mustárral. Hozzáadjuk apránként a lisztet.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a húsos masszába.
- Egy kerek jénait kibélelünk bacon szeletekkel, beletesszük a masszát, tetejére is rakunk bacon szeleteket.
- Magas falú tepsibe forró vizet öntünk, ebbe állítjuk a jénait, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, tálra borítjuk. Hidegen és melegen is fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2593
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 11.
Ajánló
Ha hidegen tálalom, akkor leggyorsabb mártásomat adom hozzá, 1:1 arányban összekeverek ribizlilekvárt mustárral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Egyik kedvenc receptkönyvemből való, "Zenei ki mit főz" (muzsikusok receptjei, amit a Zeneműkiadó adott ki 1983-ban). Most az eredeti receptet írom le, amúgy akkor szoktam csinálni, amikor sok hús és zöldség marad meg a húslevesből.