r
Nosalty Logó

Zöldséges-húsos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges-húsos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 1295 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 5172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 188 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2081.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 1295 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.7 g

Zsír

  • Összesen
    306.2 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8325 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    2708 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2745 mg
  • Nátrium
    2075 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2141 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    747 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1993 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    2489 micro
Összesen 5172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1455 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. Apróra vágjuk a hagymát és kevés olajonmegdinszteljük, majd hozzáadjuk a fél körökre felszeletelt cukkinit, ha az is megpárolódott, akkor jöhet a husi és a fűszerek.
  2. Ha mindez összerottyant, akkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a paradicsomsűrítményt, és ezekkel is főzzük még 2-3 percig.
  3. Elkészítjük a besamelt: megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet, kicsit pirítjuk, majd apránként jöhet a tej, a sajtés a fűszerek.
  4. Jénai tálba rétegezzük: kis besamell a tál aljára, tészta, hús, tészta, besamel, hús, tészta, hús, majd megszórjuk sajttal.
  5. Sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt, ez kb. 1 óra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 14646
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagnát akartam ebédre készíteni amikor észrevettem, hogy a hűtőben van még cukkini és gomba is, mivel a lasagnára már nagyon felkészültünk, ezért nem találtam ki új ételt, és beletettem a lasagnába a zöldségeket . Nagyon finom lett, sokkal jobb, mintha csak a hús lenne benne. 

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...