Zöldséges hús
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
128g vöröshagyma46 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
68g fehérrépa43 kcal
-
60g karalábé12 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
125g sertéscsülök174 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
5g tej3 kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
500g sertéscsülök695 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
20g tej11 kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
14.1g sárgarépa5 kcal
-
9.5g fehérrépa6 kcal
-
8.5g karalábé2 kcal
-
9.2g zeller3 kcal
-
3.5g füstölt szalonna23 kcal
-
17.6g sertéscsülök25 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
17.6g burgonya10 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.7g tej0 kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 953.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 460.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 776 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 3095 micro
-
β-karotin 7416 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 270 micro
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.4 g
Zsír
-
Összesen 135.7 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3813.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 1812 mg
-
Nátrium 910 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.5 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 1840.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3105 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 301 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 417 micro
-
Kolin: 397 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 12378 micro
-
β-karotin 29666 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1078 micro
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 437 micro
-
β-karotin 1047 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Hozzávalók
-
3 gerezd fokhagyma
-
5 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
1 db karalábé
-
1 db zeller
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
2 szál petrezselyem
-
lestyán ízlés szerint
-
0.5 kg burgonya
-
2 ek tej
Elkészítés
- A hagymákat nagy kockáravágjuk, a póréhagymát kb. 0,5 cm-es karikákra.
- Feltesszük az olajat a kockára vágott füstölt szalonnával, majd beletesszük a hagymákat.
- A zöldségeket felkockázzuk, és az üveges hagymára tesszük, öszekeverjük.
- A húst úgy helyezzük el a lábasban, hogy a sok zöldséggel befedjük. Megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük vízzel vagy húslevessel, és lassú tűzön addig főzük, míg a hús megpuhul.
- Krumplipürével tálaljuk.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6352
- Feltöltés dátuma: 2011. június 08.
Ajánló
Bármilyen húst használhatunk, akár szeletelt disznóhúst, csülköt vagy marhahúst, esetleg szárnyasokat. Persze más köretet is elbír, de én a krumplipürét szoktam meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a receptet is Belgiumban tanultam, ők marhahússal készítették, nekem csülökkel ízlik a legjobban. Nem kell megijedni a sok hagymától, mert annyira elfő, hogy nem is látszik, de az ízvilágához nagyon kell. A hús a zöldségek és a hagymák ízét szívja magába, a zöldségek a húsét. Akik a Kenyerespörkölt receptnél meghökkentek a kenyér használatától, most ismét találkozhatnak vele, tudniillik, ha elfogyott a hús, és maradt még zöldség, akkor tovább lehet főzni, míg teljesen szétfő, majd villával összenyomkodva vajaskenyérre kenve melegen, melegszendvicsként nagyon finom vacsora.