r
Nosalty Logó

Zöldséges hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3813.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1840.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3105 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29666 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 2480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    437 micro
  • β-karotin
    1047 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat nagy kockáravágjuk, a póréhagymát kb. 0,5 cm-es karikákra.
  2. Feltesszük az olajat a kockára vágott füstölt szalonnával, majd beletesszük a hagymákat.
  3. A zöldségeket felkockázzuk, és az üveges hagymára tesszük, öszekeverjük.
  4. A húst úgy helyezzük el a lábasban, hogy a sok zöldséggel befedjük. Megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük vízzel vagy húslevessel, és lassú tűzön addig főzük, míg a hús megpuhul.
  5. Krumplipürével tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6372
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 08.

Ajánló

Bármilyen húst használhatunk, akár szeletelt disznóhúst, csülköt vagy marhahúst, esetleg szárnyasokat. Persze más köretet is elbír, de én a krumplipürét szoktam meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet is Belgiumban tanultam, ők marhahússal készítették, nekem csülökkel ízlik a legjobban. Nem kell megijedni a sok hagymától, mert annyira elfő, hogy nem is látszik, de az ízvilágához nagyon kell. A hús a zöldségek és a hagymák ízét szívja magába, a zöldségek a húsét. Akik a Kenyerespörkölt receptnél meghökkentek a kenyér használatától, most ismét találkozhatnak vele, tudniillik, ha elfogyott a hús, és maradt még zöldség, akkor tovább lehet főzni, míg teljesen szétfő, majd villával összenyomkodva vajaskenyérre kenve melegen, melegszendvicsként nagyon finom vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...