r
Nosalty Logó

Zöldséges-csirkés tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
witch
Zöldséges-csirkés tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a zöldségekhez

a csirkéhez

az összefőzéshez

Összesen 459 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a zöldségekhez

a csirkéhez

az összefőzéshez

Összesen 2756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a zöldségekhez

a csirkéhez

az összefőzéshez

Összesen 81 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2076 micro
  • β-karotin
    5099 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 459 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7219.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1885 mg
  • Nátrium
    4068 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3184 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    327 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    452 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1202 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    12454 micro
  • β-karotin
    30596 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    5634 micro
Összesen 2756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    369 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

a zöldségekhez

a csirkéhez

az összefőzéshez

Elkészítés

a zöldségekhez

  1. Az alaplében főzzük félpuhára a karikára vágott sárgarépákat, illetve paszternákot meg a kockára vágott zellert. Fűszerezzük az ételízesítővel és a chilipehellyel.
  2. Amikor kész, szűrőkanállal szedjük ki a zöldségeket, tegyük félre.

a csirkéhez

  1. Az olajon pirítsuk meg a falatnyi darabokra vágott csirkecombfilét. (Egy jó nagy lábasra lesz szükségünk, hogy beleférjen majd a tészta meg a zöldségek is.)
  2. Adjuk hozza a vékonyra felszeletelt fokhagymát, sózzuk. Pár másodpercig kevergessük.

az összefőzéshez

  1. Öntsük fel a megpirult húst az alaplével, ízesítsük a kakukkfűvel, bazsalikommal, majorannával, oregánóval meg a kurkumával. Forraljuk fel.
  2. Adjuk hozzá a tésztát, alaposan keverjük össze, fedő nélkül főzzük 8 percig. (A tészta csomagolásán megadott főzési idő az irányadó.) Gyakran keverjük meg.
  3. Rakjuk bele a rózsáira szedett brokkolit, végül a félig megfőtt zöldségeket. Ismét keverjük össze alaposan, és most lefedve főzzük 5 percig.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4287
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gluténmentes tészta dobozán volt ez a recept, amit kicsit átalakítottam. Nagyon egyszerű, aránylag gyorsan kész van, és tejtermékmentes is.

Hozzávalók

a zöldségekhez

a csirkéhez

az összefőzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...