r
Nosalty Logó

Zöldséges carbonara spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldséges carbonara spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1219 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4872 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3568.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1107 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    1220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    4207 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1219 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.8 g

Zsír

  • Összesen
    243.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14274.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    4428 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    3899 mg
  • Nátrium
    4881 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3013 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    451 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1507 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1404 micro
  • α-karotin
    4959 micro
  • β-karotin
    16826 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 4872 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát és a sonkát apró kockákra vágjuk. A sárgarépát, zöldséget és a medvehagymát nagyon vékony csíkokra szeljük (a répákat akár reszelhetjük is.). Olívaolajon az egészet puhára pároljuk. Közben többször átkeverjük. A tejszínből egy keveset a tojássárgájához öntünk, és kikeverjük. Félretesszük.
  2. Amikor a répák megpuhultak, hozzákeverjük a tojássárgájával kikevert tejszínt, jól elkeverjük és hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Pici sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd mehet bele a többi tejszín is. Többször átkeverve összefőzzük, és már készen is van!
  3. A spagetti tésztát a szokásos módon enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Tálalásnál a tetejére reszelt sajtot és finomra metélt snidlinget, vagy petrezselyemzöldet szórunk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13247
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Carbonara spagettit készítettem ebédre, és a barátnőm javaslatára kicsit felturbóztam zöldségekkel. Nem bántam meg, mert nagyon finom lett, és az egész családnak nagyon ízlett. Ráadásul a zöldségek is tetszés szerint variálhatóak. Legközelebb is így fogom elkészíteni! A párolt sárgarépa és zöldség nagyon jó ízt ad a szósznak, ezért bármilyen variációban készítjük is el, ezeket semmiképpen ne hagyjuk ki belőle. Én még zellerrel is el tudom képzelni, esetleg azt is tehetünk bele a zöldség helyett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...