Zöldségekkel töltött csirkecomb
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
41g zsemle111 kcal
-
50g tej28 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
53 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
Összesen
1074
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
2000g csirkecomb2226 kcal
-
162g zsemle442 kcal
-
200g tej112 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
Összesen
4295
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
58.9g csirkecomb66 kcal
-
4.8g zsemle13 kcal
-
5.9g tej3 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
2.7g petrezselyem1 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
5.9g gomba1 kcal
-
2.4g sárgarépa1 kcal
-
2.7g fehérrépa2 kcal
-
4.4g zöldborsó4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
2.9g fehérbor2 kcal
Összesen
126
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 55.6 g
Zsír
-
Összesen 75.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1572.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 623 mg
-
Nátrium 524 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 375 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 394 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 627 micro
-
β-karotin 2781 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2612 micro
Összesen
1074
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 222.4 g
Zsír
-
Összesen 300.8 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 1327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6291 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 295 mg
-
Kálcium 927 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 431 mg
-
Foszfor 2491 mg
-
Nátrium 2094 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1500 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1477 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 51 mg
-
C vitamin: 212 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 1575 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 853 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 2507 micro
-
β-karotin 11122 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 10446 micro
Összesen
4295
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 328 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
-
3 db zsemle
-
2 db tojás
-
2 csokor petrezselyem
-
1 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
15 dkg zöldborsó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
csirke fűszersó ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 dl fehérbor
Elkészítés
- A combokat megmossuk, a bőrét letisztítjuk, és a kezünkkel fellazítjuk, sózzuk, borsozzuk, és mindegyik alsó combba egy fél fokhagymát felnyomunk.
- Elkészítjük a tölteléket: a zsemléket a tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük egy kevés olajon (kb. 3 ek.) a szintén apróra vágott gombával együtt. Egészen addig pároljuk, amíg elveszíti a nedvességtartalmát, közben sózzuk, borsozzuk, és a finomra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk. A répákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a masszához adjuk a borsóval együtt. Jól elkeverjük, és pár percig összepároljuk, majd langyosra hűtjük, és a zsemléhez, tojáshoz keverjük.
- A combokat a bőr alatt óvatosan megtöltjük, és egy tepsibe sorakoztatjuk.
- A hús tetejét megszórjuk sült csirke fűszersóval és majorannával, valamint az 1 dl felhevített olajjal meglocsoljuk. Aláöntjük a bort, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1.5 óra alatt megsütjük (én kb. 40 percig fólia alatt sütöttem, utána fólia nélkül, míg meg nem pirult, közben néha meglocsolgattam a szaftjával).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 9511
- Feltöltés dátuma: 2017. január 17.
Ajánló
Én egy isteni, különleges, baconös, sajtos burgonyapürét készítettem köretnek, aminek a receptjét megtaláljátok a blogomon, és céklával tálaltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Én nem szeretem a belsőségeket, így májas tölteléket nem szoktam készíteni. Ezért kikísérleteztem a saját, ízletes zöldséges töltelékemet.