r
Nosalty Logó

Zöldségekben gazdag pestós rizs mozzarellával borítva

Cookata
Zöldségekben gazdag pestós rizs mozzarellával borítva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

828
Kalória
30.4g
Fehérje
67.4g
Szénhidrát
48.8g
Zsír
303.1g
Víz
90.6g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 828 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    303.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    2456 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 828 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3737.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    825 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    1753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    606.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    4912 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    2732 micro
Összesen 1654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    237 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

  1. Sós vízben főzzünk ki egy zacskó rizst.
  2. Vegyünk egy serpenyőt, majd tegyük fel az olívaolajat melegedni. Az újhagymákat felszeleteljük, majd a forró olívaolajban üvegesre dinszteljük. Amikor a hagyma elkészült, rakjuk bele a csíkozott bacont, és kicsit süssük át a szalonnát.
  3. Miután a bacon közepesen átsült, ráöntjük a kockára vágott zöldségeket (kaliforniai paprika, koktélparadicsom). Megszórjuk bazsalikommal és oregánóval, ízlés szerint borsozzuk. Én a bacon miatt nem sóztam meg. Kb. 10 percig kavargassuk, amíg a zöldségek egy kicsit megpuhulnak.
  4. Miután a zöldségek megpuhultak, keverjük hozzá az elkészült rizst. Tegyünk bele 2-3 kiskanál pestót, és a serpenyőben pirítsuk még 1-2 percig a rizses zöldséges bacont.
  5. Szeleteljük fel a mozzarellát, és a szeleteket mindkét oldalon szórjuk meg bazsalikommal és oregánóval. Kevés olajjal kenjünk ki egy kisméretű tepsit, és öntsük bele az elkészült "keveréket". A felszeletelt mozzarellákat tegyük a rizses bacon tetejére. Kenjünk a mozzarellára pestót, illetve ízlés szerint még vágjunk fel néhány koktélparadicsomot, melyeket szintén rakjunk a "keverék" tetejére.
  6. Előmelegített sütőben süssük addig, amíg a mozzarella meg nem pirul. Én légkeverésesen sütöttem, 180 fokon. Ez az adag két főnek elegendő.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Megnéztem, mi van a hűtőben, és elkészült egy finom, könnyű vacsora. :) Remélem, másnak is ízleni fog!

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...