r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres saláta tökmagbundás camembert-rel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A tetovált lány
Zöldfűszeres saláta tökmagbundás camembert-rel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Saláta

Sajt

1549
Kalória
47.7g
Fehérje
76.1g
Szénhidrátok
119.4g
Zsír
455.2g
Víz
198g
Koleszterin
12.7g
Rost
13.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Saláta

Sajt

Összesen 1549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Saláta

Sajt

Összesen 3092 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Saláta

Sajt

Összesen 214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    119.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3315 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    1510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    455.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    1542 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2474 micro
Összesen 1549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    238.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6630 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1613 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    3021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    910.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    3085 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4947 micro
Összesen 3092 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    354 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

Saláta

  1. A padlizsán végeit levágjuk, húsát 4x4 cm-es kockákra szeleteljük. Egy tálba tesszük a darabokat, rálocsolunk 2 ek olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, alaposan átforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy rendezzük, hogy a héjuk érintkezzen a papírral, 200 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb. fél órát sütjük, míg megpuhulnak. Kihűtjük a padlizsándarabokat.
  2. Közben elkészítjük az öntetet. Egy késes robotgépbe tesszük a rukkola harmadát, a bazsalikomot, medvehagymát és korianderzöldet. Ráöntünk 1,5 dl tökmagolajat. Addig aprítjuk-keverjük, míg csak nagyon kicsi darabokban látszanak a fűszerek. Ekkor ennek az öntetnek a felét félretesszük, hűtőben sokáig eláll (ebből érdemes többet készíteni, nagyon finom!). A másik feléhez keverjük a citrom levét, egy ek mascarponét és egy csipet sót. A többi rukkolát összekeverjük a kihűlt padlizsándarabokkal és a felkockázott paradicsommal, majd hozzáadjuk a zöldfűszeres olajat is, jól átforgatjuk.

Sajt

  1. A sajtokat először keresztben kettévágjuk. A rozmaringot lecsipkedjük az ágról, felaprítjuk, majd kettéosztjuk a sajtok alsó felén, ezután rátesszük a tetejüket, kicsit összenyomkodjuk. Mélyhűtőbe tesszük 10 percre.
  2. Mikor kivettük, először lisztbe, majd tojásba, végül a zsemlemorzsával összekevert tökmagba forgatjuk, az utolsó két műveletet megismételjük, jól rányomkodjuk a panírt.
  3. Forró olajban pillanatok alatt aranybarnára sütjük a sajtokat, hogy ki ne folyjon a belsejük. Papírtörlőre szedjük. A salátát elosztjuk két tányérra, tetejükre egy-egy sajtot teszünk, azonnal fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!