Zöldfűszeres saláta tökmagbundás camembert-rel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A tetovált lány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
Saláta
-
50g rukkola13 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
13g medvehagyma18 kcal
-
4g koriander1 kcal
-
64g tökmagolaj564 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
10g mascarpone40 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Sajt
-
150g camembert sajt450 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1549
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
Saláta
-
100g rukkola25 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
25g medvehagyma35 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
128g tökmagolaj1127 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
20g mascarpone81 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Sajt
-
300g camembert sajt900 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
20g tökmag89 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3092
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
Saláta
-
6.9g rukkola2 kcal
-
0.8g bazsalikom0 kcal
-
1.7g medvehagyma2 kcal
-
0.5g koriander0 kcal
-
8.8g tökmagolaj77 kcal
-
2.7g citromlé1 kcal
-
1.4g mascarpone6 kcal
-
13.7g paradicsom2 kcal
-
27.5g padlizsán7 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
Sajt
-
20.6g camembert sajt62 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
1.4g tökmag6 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
3.4g zsemlemorzsa14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
214
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 119.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3315 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 807 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 782 mg
-
Nátrium 1510 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 455.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 538 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 399 micro
-
α-karotin 102 micro
-
β-karotin 1542 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2474 micro
Összesen
1549
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 95.5 g
Zsír
-
Összesen 238.8 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 396 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6630 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 1613 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 1564 mg
-
Nátrium 3021 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 910.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1075 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 523 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 797 micro
-
α-karotin 205 micro
-
β-karotin 3085 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 4947 micro
Összesen
3092
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 354 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
Saláta
-
100 g rukkola
-
25 g medvehagyma
-
1.5 dl tökmagolaj
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 db paradicsom
-
1 db padlizsán
-
2 ek olívaolaj
Sajt
-
1 szál rozmaring
-
1 db tojás
-
5 ek finomliszt
-
5 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Saláta
- A padlizsán végeit levágjuk, húsát 4x4 cm-es kockákra szeleteljük. Egy tálba tesszük a darabokat, rálocsolunk 2 ek olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, alaposan átforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy rendezzük, hogy a héjuk érintkezzen a papírral, 200 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb. fél órát sütjük, míg megpuhulnak. Kihűtjük a padlizsándarabokat.
- Közben elkészítjük az öntetet. Egy késes robotgépbe tesszük a rukkola harmadát, a bazsalikomot, medvehagymát és korianderzöldet. Ráöntünk 1,5 dl tökmagolajat. Addig aprítjuk-keverjük, míg csak nagyon kicsi darabokban látszanak a fűszerek. Ekkor ennek az öntetnek a felét félretesszük, hűtőben sokáig eláll (ebből érdemes többet készíteni, nagyon finom!). A másik feléhez keverjük a citrom levét, egy ek mascarponét és egy csipet sót. A többi rukkolát összekeverjük a kihűlt padlizsándarabokkal és a felkockázott paradicsommal, majd hozzáadjuk a zöldfűszeres olajat is, jól átforgatjuk.
Sajt
- A sajtokat először keresztben kettévágjuk. A rozmaringot lecsipkedjük az ágról, felaprítjuk, majd kettéosztjuk a sajtok alsó felén, ezután rátesszük a tetejüket, kicsit összenyomkodjuk. Mélyhűtőbe tesszük 10 percre.
- Mikor kivettük, először lisztbe, majd tojásba, végül a zsemlemorzsával összekevert tökmagba forgatjuk, az utolsó két műveletet megismételjük, jól rányomkodjuk a panírt.
- Forró olajban pillanatok alatt aranybarnára sütjük a sajtokat, hogy ki ne folyjon a belsejük. Papírtörlőre szedjük. A salátát elosztjuk két tányérra, tetejükre egy-egy sajtot teszünk, azonnal fogyasztjuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 777
- Feltöltés dátuma: 2021. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A tetovált lány
37 recept