Zöldfűszeres nyúlpecsenye juhtúrós burgonyával
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
A zöldfűszeres nyúlhoz
-
250g nyúlcomb340 kcal
-
23g libazsír203 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
11g rozmaring14 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
15g kakukkfű15 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
125g szárnyas alaplé9 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A burgonyához
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
A zöldfűszeres nyúlhoz
-
500g nyúlcomb680 kcal
-
45g libazsír405 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
30g kakukkfű30 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
250g szárnyas alaplé18 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A burgonyához
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
A zöldfűszeres nyúlhoz
-
36.8g nyúlcomb50 kcal
-
3.3g libazsír30 kcal
-
2.2g fokhagyma3 kcal
-
1.5g rozmaring2 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
2.2g kakukkfű2 kcal
-
7.4g fehérbor6 kcal
-
18.4g szárnyas alaplé1 kcal
-
7.4g habtejszín21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A burgonyához
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 64.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1739.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 686 mg
-
Nátrium 661 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 349.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 459 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.8 g
Zsír
-
Összesen 129.7 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 463 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3478.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 1373 mg
-
Nátrium 1321 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 698.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 385 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 278 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 918 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
A zöldfűszeres nyúlhoz
-
3 ek libazsír
-
10 gerezd fokhagyma
-
3 szál rozmaring
-
10 szál kakukkfű
-
1 dl fehérbor
-
2.5 dl szárnyas alaplé
-
1 dl habtejszín
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
A burgonyához
Elkészítés
A zöldfűszeres nyúlhoz
- A nyúlcombokat filézzük, lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyobb, magas falú serpenyőben forró zsiradékon mindkét oldalukat szép pirosra megsütjük.
- A húst kiemeljük, majd a zsiradékban megpirítjukaz egész fokhagymákat, hozzáadjuk a zöldfűszerágakat, azokat is átforgatjuk, majd hozzáaöntjük a bort ésnagy lángon kiforraljuk.
- Visszatesszük a húsokat, majd felöntjük a húslevessel.
- Kis lángon, lefedve kb. 40 percig főzzük.
- Közben ekészítjük a köretet: A burgonyákat sós vízben héjastul megfőzzük, majd meghámozzuk és hosszában kettévágjuk. A belsejüket karalábévájóval kivájjuk és az üregbe juhtúrót töltünk, majd egy fél szelet baconnel bevonjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon a bacon megpirulásáig sütjük.
- Amikor a hús megpuhult,a húsdarabokat kiszedjük és meleg helyen tartjuk (pl. 50-60 fokos sütőben).
- A pecsenyeléből a zöldfűszerágakat kidobjuk, majd a levet nagyobb lyukú szűrőn leszűrjük (jó, ha marad benne némi zöldfűszer).
- Kiszedjük a fokhagymákat is és félrerakjuk.
- A pecsenylevet ezután kb. a felére visszaforraljuk (közben be is sűrűsödik), majd hozzáadjuk a tejszínt és öszeforraljuk.
- Végül visszatesszük a mártásba a fokhagymákat.
- Tálaláskor a hús mellé kanalazunk a mártásból és a baconös burgonyával tálaljuk.
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 17615
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Évek óta tervezem, hogy végre nyulat fogok sütni, gyerekkoromban nagyon szerettem. A dolog úgy kezdődött, hogy kb. 5 éves koromban húsvétra kaptam egy nyuszit, amit aztán nem lehetett a panelban tartani, így szépen kiköltözött a hobbytelekre. Valahogy keveredett mellé egy fiú nyuszi is, aztán a természet elvégezte a dolgát és nemsokára kb. 100 nyulunk volt, apának a hobbija lett, hogy tenyésztette őket. Akkoriban anyukám nagyon sokszor készített nyulat, mindenféle formában, nyúlpaprikásnak, fokhagymásan lesütve és így tovább. A napokban egy nagyáruház húsos pultján megpillantottam egy doboz pecsenye nyúlfilét és nem tudtam ellenállni. Na, de mit is kezdjünk vele? Feltúrtam az összes szakácskönyvemet, semmi. Anya már nem emlékezett, hogyan is készítette. Még Bogi szakácsunktól is kértem segítséget, ő nagyon otthon van a házias ízekben. Már vagy egy órája toporogtam már a konyhában, mire megszületett a fejemben a recept. Mire Bogi e-mailje megérkezett, már majdnem készen is volt; és lám-lám, a telepátia, az ő leírása is valami hasonló volt, csak rókagombával. Mivel az étel jellegét a zöldfűszerek adják, gondoltam, be is küldöm a Dining Guide receptverseny 3. fordulójára.