r
Nosalty Logó

Zöldcitromos csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flora1205
Zöldcitromos csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótatésztához

Csokoládékrémhez:

Joghurtos krémhez:

Összesen 525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótatésztához

Csokoládékrémhez:

Joghurtos krémhez:

Összesen 6287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótatésztához

Csokoládékrémhez:

Joghurtos krémhez:

Összesen 231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    346.6 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9887.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    2548 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    3999 mg
  • Nátrium
    2192 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.4 g
  • Cukor
    454 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1237.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    487 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    1616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2633 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2562 micro
Összesen 6287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A piskótatésztához

Csokoládékrémhez:

Joghurtos krémhez:

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A lisztet, sütőport és a kakaóport elkeverjük. A vajat langyos tejben felolvasztjuk. A tojásokat, a cukrot és a sót egy sima tésztává keverjük. A lisztes keveréket és a vajas tejet beleforgatjuk. A tésztából egy kivajazott, lisztezett tortaformában 4 lapot sütünk, 180 fokon tűpróbáig.
  2. A tejet a mézzel felforraljuk, a tortabevonóra öntjük, és a vajat hozzáadjuk. Kb. 5 percig turmixoljuk, míg a krém szép fényes lesz.
  3. Lereszeljük 2 zöld citrom héját, a többi citrommal együtt ezeket is kifacsarjuk (170 ml), és porcukorral elkeverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe kb. 10 percre beáztatjuk, kifacsarjuk, és 2 ek. zöld citrom levével egy kis lábasban felforrósítjuk, és a joghurttal a maradék zöld citromléhez adjuk. 150 ml tejszínt beleforgatunk.
  4. Az első csokoládés piskótát kapcsos formába tesszük. 5 ek. csokikrémet és a joghurtkrém harmadát rásimítjuk. A 2. lapot ráhelyezzük, és kissé rányomkodjuk, majd csokikrém, joghurtkrém a sorrend, ugyanezt megismételjük a harmadik lappal, végül a legfelső lappal lezárjuk a tortát. 4 órára hűtő szekrénybe tesszük.
  5. Majd kivesszük a formából, és 200 ml tejszínnel és porcukorral bevonjuk, és kis habrózsákat nyomunk a sütemény tetejére. 10 percre ismét hűtőbe tesszük.
  6. A maradék csokikrémet kissé felmelegítjük, egy kanál segítségével meglocsoljuk a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 399
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldcitromos csokoládétorta
Flora1205 15 recept

Nem túl édes, ezért szeretik a férfiak!

Hozzávalók

A piskótatésztához

Csokoládékrémhez:

Joghurtos krémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...