r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves grízgaluskával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Zöldborsóleves grízgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Grízgaluska

Összesen 215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Grízgaluska

Összesen 863 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Grízgaluska

Összesen 38 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    641 micro
  • β-karotin
    2420 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    110 micro
  • Lut-zea
    2630 micro
Összesen 215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6283.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    5077 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    990 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    890 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2564 micro
  • β-karotin
    9682 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    438 micro
  • Lut-zea
    10521 micro
Összesen 863 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

Leves

Grízgaluska

Elkészítés

Leves

  1. Az olajat felforrósítjuk, csipet cukrot szórunk rá, karamellizáljuk, rászórjuk a zöldborsót, rövid ideig pároljuk. Majd a megtisztított kockára vágott sárgarépát, zöldséget, zellergumót ráhalmozzuk, együtt tovább pároljuk.
  2. Majd felöntjük kb. 1,5 l vízzel vagy alaplével, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk.
  3. Lassú tűzön puhára főzzük.

Grízgaluska

  1. Amíg fő a leves, elkészítjük a grízgaluskát, a tojást villával felverjük, majd beleszórjuk a búzadarát és a szódaport, összekeverjük.
  2. Ha megfőtt a borsóleves, kávéskanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe.
  3. Lassú tűzön addig főzzük, amíg feljön a leves tetejére, és legalább duplájára nő meg.
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 518
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsóleves grízgaluskával
Szekeres Lajosné Klári 122 recept

Hozzávalók

Leves

Grízgaluska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...