r
Nosalty Logó

Zöldalmás körtekrémleves túrógaluskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldalmás körtekrémleves túrógaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A túrógaluskához

Összesen 569 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A túrógaluskához

Összesen 2275 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A túrógaluskához

Összesen 71 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.4 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    151 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 569 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3945.5 g
  • Cink
    784 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    605 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.5 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2607.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 2275 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A túrógaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A gyümölcsöket megpucoljuk, felkockázzuk, fűszerezzük, egy citrom levét ráfacsarjuk, megszórjuk 4 evőkanál cukorral, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
  2. Egyszer felforraljuk, majd a szegfűszeg eltávolítása után botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a tejszínnel, és kóstolás után beállítjuk az ízét (cukor és/vagy citrom hozzáadásával). Egyszeri felforralás után kihűtjük.
  3. Közben a tojássárgákat elkeverjük2-3 evőkanál cukorral,a vaníliás cukorral, a túróval, fahéjjal és a búzadarával.
  4. Hűtőben pihentetjük egy órán keresztül, majd ezt követően felverjük a tojásfehérjéket habbá, és a zsemlemorzsával együtt a túróhoz adjuk.
  5. Egy rövid ideig ismételten állni hagyjuk, majd két kanál segítségével galuskákat formálva enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Ahideg levesbe helyezve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3075
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nyári meleg, akkor egyértelműen gyümölcsleves! Hiszen elkészíteni egyszerű, hidegen a legjobb, és ezzel a túrógaluskával párosítva fő fogásnak is megállja helyét a forróságban! :)

Hozzávalók

A leveshez

A túrógaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...