r
Nosalty Logó

Vörösboros resztelt borjúmáj krumplival, uborkasalátával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros resztelt borjúmáj krumplival, uborkasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    14680 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    75 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14631 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3643 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2327 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    60 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1533.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    58722 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    299 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    817 micro
  • Kolin:
    1648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58525 micro
  • α-karotin
    428 micro
  • β-karotin
    2070 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 1274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2957 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2947 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    389 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, csíkokra szeleteljük. A hagymákat daraboljuk, a paprikákat karikára vágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, s sós vízben megfőzzük.
  3. Egy serpenyőben zsíron a hagymákat megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, végül a májat. Fűszerezzük, öntünk hozzá vizet, fedő alatt pároljuk. Amikor kész, megsózzuk.
  4. Közben elkészítjük a salátát. Az uborkát legyaluljuk, fűszerezzük, meglocsoljuk ecettel, olajjal.
  5. Tálalunk, a tányérra teszünk a krumpliból, rápakoljuk a májat. A májra szórunk paprikát. Uborkasalátával és vörösborral fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1460
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A piacon az egyik hentes szombaton a nyakán maradt májakat szinte fillérekért szokta adni. Ezt ki kellett használni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...