Vörösboros resztelt borjúmáj krumplival, uborkasalátával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g borjúmáj175 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
75g újkrumpli46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
318
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g borjúmáj700 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
12 kcal
-
0g chili0 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
300g újkrumpli185 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1274
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
25.2g borjúmáj35 kcal
-
9.1g vöröshagyma3 kcal
-
4.6g újhagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
2.7g hegyes erős paprika1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
15.1g paradicsom3 kcal
-
15.1g újkrumpli9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
1.5g kacsazsír0 kcal
-
5g vörösbor4 kcal
-
20.1g kígyóuborka3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.3g fehérborecet0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
64
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 418 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 910.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 582 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 383.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 14680 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 75 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 412 mg
-
Retinol - A vitamin: 14631 micro
-
α-karotin 107 micro
-
β-karotin 518 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 285 micro
Összesen
318
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.4 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1670 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3643 g
-
Cink 63 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 2327 mg
-
Nátrium 451 mg
-
Réz 60 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1533.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 58722 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 299 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 227 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 817 micro
-
Kolin: 1648 mg
-
Retinol - A vitamin: 58525 micro
-
α-karotin 428 micro
-
β-karotin 2070 micro
-
β-crypt 157 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 1141 micro
Összesen
1274
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2957 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 2947 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 389 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
64
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg borjúmáj
-
2 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db hegyes erős paprika
-
3 db chili
-
3 db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
1 csipet fekete bors
-
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
-
1 kk majoranna
-
1 kk kakukkfű
-
2 ek kacsazsír
-
1 dl vörösbor
-
1 db kígyóuborka
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek fehérborecet
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
2 csipet fekete bors
-
2 csipet fűszerpaprika
Elkészítés
- A májat megtisztítjuk, csíkokra szeleteljük. A hagymákat daraboljuk, a paprikákat karikára vágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk.
- A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, s sós vízben megfőzzük.
- Egy serpenyőben zsíron a hagymákat megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, végül a májat. Fűszerezzük, öntünk hozzá vizet, fedő alatt pároljuk. Amikor kész, megsózzuk.
- Közben elkészítjük a salátát. Az uborkát legyaluljuk, fűszerezzük, meglocsoljuk ecettel, olajjal.
- Tálalunk, a tányérra teszünk a krumpliból, rápakoljuk a májat. A májra szórunk paprikát. Uborkasalátával és vörösborral fogyasztjuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1460
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
A piacon az egyik hentes szombaton a nyakán maradt májakat szinte fillérekért szokta adni. Ezt ki kellett használni.