Borjúmáj

A borjú a fiatal szarvasmarha a szoptatás megszűnéséig (az igazi borjúhús a körülbelül 3 hónapos korban levágott állat húsa). A borjú mája, ahogy a húsa is, halványabb színű, mint a marháé. Kevésbé gyakori alapanyag, mint a sertés-vagy marhamáj, így beszerzése sem olyan egyszerű. Előkészítéskor mindig húzzuk le róla a hártyát! A máj az egyik legértékesebb belsőség, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Fogyasztása azonban csak hetente egyszer javasolt, magas koleszterintartalma miatt.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
19.93 g
zsírtartalom
334003.357 g
szénhidráttartalom
2.91 g
víztartalom
70.89 g
Foszfor
379 mg
Nátrium
77 mg
Magnézium
20 mg
Cink
12.02 mg
B6 vitamin
0.957 g
Kolin
310 mg
A vitamin
11707 µg
Retinol
11705 µg
fehérje
19.93 g
Zsír
telített zsírsav
1.56 g
egyszeresen telített zsírsav
0.968 g
többszörösen telített zsírsav
0.829 g
koleszterin
334 g
ásványi anyagok
Kalcium
5 mg
Vas
6.4 mg
Magnézium
20 mg
Foszfor
379 mg
Nátrium
77 mg
Cink
12.02 mg
Réz
11.865 mg
Mangán
0.255 mg
Szelén
22.7 µg
szénhidrát
víz
70.89 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.173 mg
Riboflavin - B2 vitamin
2.44 mg
Niacin - B3 vitamin
10.55 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
6.065 mg
Folát
125 µg
Kolin
310 mg
Retinol
11705 µg
Alfa-karotin
13 µg
Béta-karotin
11 µg
Béta-kriptoxantin
11 µg
E vitamin
0.37 mg
K vitamin
0.9 µg
B12 vitamin
59.85 µg
A vitamin
11707 µg
C vitamin
0.7 mg
B6 vitamin
0.957 g
Virító zöld tavaszias krémleves, baconnel spékelt batátatócsni és egy tiramisus chiapuding a jussod ma.
NosaltyItt az idő, hogy megkezdjük a tavaszi kertészkedést, és előkerüljenek a vetőmagvak! A fűszernövények között is bőven akad olyan, amit a tavaszi szezonban kell elvetni, hogy pár hónap múlva már szedhessük a friss fűszert. Te mennyire ismered jól ezeket a növényeket?
NosaltyA kókuszolaj sokak kedvence a konyhában. Igen ám, de ha hideg hozzávalókkal keverjük, az kellemetlen meglepetésekhez vezethet, így jobb felkészülten belevágni a vele történő sütés-főzésbe.
Szabó AnnaNyílt levélben fogalmazta meg aggályait a népszerű termékkritikus a boltokba épphogy csak visszatért Traubisodával kapcsolatban: szerinte romlott az üdítő minősége.
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
Apró tökre vagy csilipaprikára emlékeztető, C-vitaminban dús pirosas-barnás gyümölcsök, melyek Brazíliában, de akár nálunk is megteremnek. Íme a brazil cseresznye, alias pitanga, amit alig ismerünk.
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!