r
Nosalty Logó

Borjúmáj berlini módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sajtospiritos
Borjúmáj berlini módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Köret

Máj

Összesen 532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Köret

Máj

Összesen 2131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Köret

Máj

Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    60 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11805 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3696.1 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    2141 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    48 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47248 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    240 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    1355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47222 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 2131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3054 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3052 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Köret

Máj

Elkészítés

Köret

  1. Karikázzuk fel az almát (a közepét persze kivágjuk), és egy kanál vajon két kanál víz hozzáadásával, fedő alatt forraljuk össze egy serpenyőben. Elég pár percig forralni, majd vegyük le a fedőt, és óvatosan fordítsuk meg a szeleteket egy percre. Ezután tegyük félre az almaszeleteket egy tányérra.
  2. A hagymát szintén karikázzuk fel, és tegyük bele egy újabb kanál vajjal az almához használt serpenyőbe. Sózzuk meg, és fedő alatt, kis vízzel pároljuk meg. Addig süssük, amíg szépen meg nem barnul, de nem ég meg. Tegyük szintén az almás tányérra az alma mellé.
  3. A burgonyát főzzük meg, és csináljunk belőle krumplipürét sóval.

Máj

  1. A májat szeleteljük fel, ha ezt a más nem tette meg helyettünk. Kisujjnyi vastagságúra szeljük fel, majd egy tárolóba helyezzük bele.
  2. Az írót keverjük össze a borssal és a majorannával, majd öntsük rá a májra, és keverjük alaposan össze. Tegyük be a hűtőbe 1-2 órára.
  3. Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat. Vegyük ki a májat, és csepegtessük le róla az írót. Majd sózzuk be alaposan, és lisztben megforgatva süssük meg először az egyik, majd a másik oldalát 4-4 percig, fedő alatt. Közepes fokozaton, hogy a vaj ne égjen el.
  4. Tálaláskor mindenből jusson egy kicsi a tányéra.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 9534
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 25.

Ajánló

Talán bor... nem-nem... egy üveg sörrel tudom csak elképzelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borjúmáj berlini módra
Sajtospiritos 57 recept

Ezt a receptet már sokszor elkészítettem, de ez a verzió íróval különösen zamatossá teszi a májat, és nem engedi kiszáradni. Egy próbát megér.

Hozzávalók

Köret

Máj

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...