r
Nosalty Logó

Lecsós borjúmáj gombával és krumplival

Hobbychef
Lecsós borjúmáj gombával és krumplival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

576
Kalória
32.9g
Fehérje
37.7g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
518.2g
Víz
438.9g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
9.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    518.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    14694 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    75 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14631 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2103.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1036.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    29387 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    150 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29263 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    1321 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2181 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    479 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

  1. A májat csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát és a gombát felszeleteljük, a fokhagymát aprítjuk, a paprikát, paradicsomot daraboljuk.
  3. A krumplit kockára vágjuk. Sós vízben megfőzzük.
  4. Egy serpenyőben zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a májat, majd a paprikát, a gombát és a paradicsomot. Megszórjuk borssal és paprikával, ráöntjük a vörösbort.
  5. Hozzáadjuk a megfőtt krumplit, összekeverjük, megsózzuk.
  6. Tálalunk. Szedünk a tányérra az ételből, s rakunk rá szeletelt paprikát és paradicsomot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Sikerült megint nagyon kedvező áron borjúmájat kapnom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...