r
Nosalty Logó

Lecsós borjúmáj gombával és krumplival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Lecsós borjúmáj gombával és krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    14694 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    75 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14631 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2103.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    29387 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    150 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29263 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    1321 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2181 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    479 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát és a gombát felszeleteljük, a fokhagymát aprítjuk, a paprikát, paradicsomot daraboljuk.
  3. A krumplit kockára vágjuk. Sós vízben megfőzzük.
  4. Egy serpenyőben zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a májat, majd a paprikát, a gombát és a paradicsomot. Megszórjuk borssal és paprikával, ráöntjük a vörösbort.
  5. Hozzáadjuk a megfőtt krumplit, összekeverjük, megsózzuk.
  6. Tálalunk. Szedünk a tányérra az ételből, s rakunk rá szeletelt paprikát és paradicsomot.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1266
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Sikerült megint nagyon kedvező áron borjúmájat kapnom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...