Resztelt borjúmáj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
150g borjúmáj210 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
314
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
600g borjúmáj840 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
3g só0 kcal
Összesen
1257
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
80.9g borjúmáj113 kcal
-
12.1g vöröshagyma4 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
5.7g napraforgó olaj51 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0.4g só0 kcal
Összesen
169
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 501 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1111.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 577 mg
-
Nátrium 407 mg
-
Réz 18 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 125.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 17561 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 90 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 467 mg
-
Retinol - A vitamin: 17558 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
314
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.8 g
Zsír
-
Összesen 71.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 2004 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4445.2 g
-
Cink 72 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 2306 mg
-
Nátrium 1629 mg
-
Réz 71 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 501.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 70242 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 359 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 766 micro
-
Kolin: 1866 mg
-
Retinol - A vitamin: 70230 micro
-
α-karotin 78 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
1257
kcal
- 17% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 599.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9473 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 48 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 9471 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg borjúmáj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 teáskanál majoranna
-
0.5 teáskanál fűszerpaprika
-
0.5 teáskanál borsikafű
-
0.5 teáskanál só
Elkészítés
- A borjúmájat megmossuk és konyhai papírtörlővel leitatjuk. A vastag ereket kivágjuk és vékony tokányra vágjuk.
- Az apró kockákra vágott vöröshagymát az olajon világos színűre pirítjuk, majd beledobjuk a finomra vágott fokagymát. Belekeverjük a majorannát és a borsikafüvet, végül a pirospaprikát.
- Ezután közvetlenül belekeverjük a májszeleteket, kevés vizet adunk hozzá, és lefedve puhára pároljuk. Főzés közben nem szabad sózni, mert kemény lesz a máj!
- Ha puhára párolódott, kevergetés közben hagyjuk a levét elfőni, hogy sűrű szaftot kapjunk.
- A legvégén sózzuk, esetleg kicsit utófűszerezzük.
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 66
- Össznézettség: 39313
- Feltöltés dátuma: 2008. december 01.
Ajánló
Sós vízben főtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
A borjúmáj az egyik legjobb B-vitamin forrás!