r
Nosalty Logó

Resztelt borjúmáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Resztelt borjúmáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1257 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    90 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17558 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 314 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4445.2 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    2306 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    71 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    70242 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    359 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    1866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70230 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1257 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9471 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borjúmájat megmossuk és konyhai papírtörlővel leitatjuk. A vastag ereket kivágjuk és vékony tokányra vágjuk.
  2. Az apró kockákra vágott vöröshagymát az olajon világos színűre pirítjuk, majd beledobjuk a finomra vágott fokagymát. Belekeverjük a majorannát és a borsikafüvet, végül a pirospaprikát.
  3. Ezután közvetlenül belekeverjük a májszeleteket, kevés vizet adunk hozzá, és lefedve puhára pároljuk. Főzés közben nem szabad sózni, mert kemény lesz a máj!
  4. Ha puhára párolódott, kevergetés közben hagyjuk a levét elfőni, hogy sűrű szaftot kapjunk.
  5. A legvégén sózzuk, esetleg kicsit utófűszerezzük.
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 39313
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 01.

Ajánló

Sós vízben főtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Resztelt borjúmáj
ze(n)derta 188 recept

A borjúmáj az egyik legjobb B-vitamin forrás!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...