r
Nosalty Logó

Curry-s bundában sült borjúmáj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Curry-s bundában sült borjúmáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1320 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2641 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    60 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11744 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 1320 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    188.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2006.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    24 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23491 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    120 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23487 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 2641 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha ebédre készítjük a májat, akkor reggel szeleteljük fel, a két fokhagymagerezdet reszeljük rá, és a tejet öntsük rá. Alufólia alatt panírozásig állni hagyjuk a hűtőben.
  2. A szokásos módon előkészítjük a panírhoz valókat, és a zsemlemorzsába belekeverjük a curry-port. Bepanírozás után a májszeleteket forró olajban, lassan sütjük. (Kicsit nehezen sült át az enyém, valószínűleg vastagra szeltem).
  3. Papírtörlőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk, tányérra tesszük, meghintjük sóval, és párolt zöldséggel, káposztasalátával kínáljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4941
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 03.

Ajánló

Ezeken a hideg téli napokon kifejezetten jólesik a forró, enyhén csípős étel. Laktató, de mégsem nehéz. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Találtam a fagyasztóban egy darab borjúmájat, amit legutóbbi piaci körutamon szereztem. Nagyon megörültem neki, imádom a rántott májat, így nem volt kérdés, mi lesz a sorsa. Viszont fel akartam dobni valamivel: legyen curry-s a bundája! Nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...