Majorsági májgaluskaleves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
25g kelbimbó10 kcal
-
50g karfiol5 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g víz0 kcal
A májgaluskához
-
75g borjúmáj105 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g snidling0 kcal
Összesen
537
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
100g kelbimbó39 kcal
-
200g karfiol20 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2000g víz0 kcal
A májgaluskához
-
300g borjúmáj420 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g snidling0 kcal
Összesen
2143
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
4.6g sárgarépa2 kcal
-
5.1g fehérrépa3 kcal
-
2.9g zöldborsó2 kcal
-
2.9g kelbimbó1 kcal
-
5.7g karfiol1 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
57.1g víz0 kcal
A májgaluskához
-
8.6g borjúmáj12 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
1.4g vöröshagyma1 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
2.9g finomliszt10 kcal
-
1.1g zsemlemorzsa5 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g snidling0 kcal
Összesen
62
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 296 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 925.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 723.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9162 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 45 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 250 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 8798 micro
-
α-karotin 1254 micro
-
β-karotin 3740 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1761 micro
Összesen
537
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 97.4 g
Zsír
-
Összesen 109.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3702.6 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 1834 mg
-
Nátrium 870 mg
-
Réz 37 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 2892.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36649 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 180 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 261 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 999 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 854 micro
-
Kolin: 1196 mg
-
Retinol - A vitamin: 35192 micro
-
α-karotin 5017 micro
-
β-karotin 14960 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 7042 micro
Összesen
2143
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1046 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 1004 micro
-
α-karotin 143 micro
-
β-karotin 427 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
10 dkg zöldborsó
-
10 dkg kelbimbó
-
20 dkg karfiol
-
0.5 csokor petrezselyem
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 l víz
A májgaluskához
-
30 dkg borjúmáj
-
1 db tojás
-
1 kis db vöröshagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
10 dkg finomliszt
-
0.5 csokor petrezselyem
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
snidling ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- Elkészítjük a májgaluskát: a májat ledaráljuk, a kis fej finomra vágott vöröshagymát a fűszerekkel együtt kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, majd ha kicsit meghűlt, összekeverjük a májjal.
- A májas masszánkhoz hozzáadjuk a tojást, majd a liszttel, a zsemlemorzsával és a búzadarával galuska-sűrűségűre keverjük.
- Jöhet a leves: a közepes fej finomra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, felengedjük vízzel. A majdnem megfőtt levesbe a galuskákat kiskanállal beleszaggatjuk, hozzátesszük a zöldborsót, karfiolt, kelbimbót, és készre főzzük.
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 78
- Össznézettség: 45588
- Feltöltés dátuma: 2010. május 27.
Ajánló
Ennek a levesnek a lényege, hogy a májgaluskát fűszerezzük sokrétűen, a lébe csak az alap só és bors kerüljön!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az én családom -a fiúk és a férjem- nagy levesevők. Ráadásul a gyerkőceim csak leves formájában eszik meg a zöldségeket. Sokszor, ha a "foguk alá való" levest készítek, még vacsorára is azt kérnek. Tehát nálunk, bár 4-en vagyunk, mindig min. 6-8 literes edényben készülnek a leveskék!