r
Nosalty Logó

Majorsági májgaluskaleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Majorsági májgaluskaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A májgaluskához

Összesen 537 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A májgaluskához

Összesen 2143 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A májgaluskához

Összesen 62 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8798 micro
  • α-karotin
    1254 micro
  • β-karotin
    3740 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1761 micro
Összesen 537 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3702.6 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    37 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2892.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36649 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    180 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    999 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    854 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35192 micro
  • α-karotin
    5017 micro
  • β-karotin
    14960 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7042 micro
Összesen 2143 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1046 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A májgaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Elkészítjük a májgaluskát: a májat ledaráljuk, a kis fej finomra vágott vöröshagymát a fűszerekkel együtt kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, majd ha kicsit meghűlt, összekeverjük a májjal.
  2. A májas masszánkhoz hozzáadjuk a tojást, majd a liszttel, a zsemlemorzsával és a búzadarával galuska-sűrűségűre keverjük.
  3. Jöhet a leves: a közepes fej finomra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, felengedjük vízzel. A majdnem megfőtt levesbe a galuskákat kiskanállal beleszaggatjuk, hozzátesszük a zöldborsót, karfiolt, kelbimbót, és készre főzzük.
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 45588
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 27.

Ajánló

Ennek a levesnek a lényege, hogy a májgaluskát fűszerezzük sokrétűen, a lébe csak az alap só és bors kerüljön!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az én családom -a fiúk és a férjem- nagy levesevők. Ráadásul a gyerkőceim csak leves formájában eszik meg a zöldségeket. Sokszor, ha a "foguk alá való" levest készítek, még vacsorára is azt kérnek. Tehát nálunk, bár 4-en vagyunk, mindig min. 6-8 literes edényben készülnek a leveskék!  

Hozzávalók

A leveshez

A májgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...