r
Nosalty Logó

Borjúmáj velencei módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Borjúmáj velencei módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 717 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    868.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17608 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    90 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17604 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 358 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.9 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    1194 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    35217 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    180 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    944 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35209 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 717 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6082 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6081 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borjúmájat megtisztítjuk, mossuk, kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. Az olívaolajat a vajjal felforrósítjuk. Rászórjuk a májat, és erős tűzön kb. 1-2 perc alatt átpirítjuk, kiszedjük, és melegen tartjuk.
  3. A visszamaradt zsiradékra rászórjuk a hagymát, megszórjuk a porcukorral, és aranybarnára pirítjuk. Felöntjük az ecettel és a borral, további 1 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a májat, levesszük a tűzről, sóval, borssal ízesítjük.
  5. Tálaljuk petrezselyemzölddel megszórva.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 18011
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízesíthetjük 2-3 apróra vágott zsályalevéllel is. Én polentával tálaltam, de tálalhatjuk rizottóval vagy tört burgonyával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...