Borjúmáj velencei módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
150g borjúmáj210 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
358
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
300g borjúmáj420 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
717
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
51.8g borjúmáj73 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
34.5g vöröshagyma13 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
0.9g balzsamecet1 kcal
-
8.6g száraz vörösbor7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
124
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 516 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 868.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 597 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 18 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 212.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 17608 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 90 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 472 mg
-
Retinol - A vitamin: 17604 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
358
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 1032 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1737.9 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 1194 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 36 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 424.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 35217 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 180 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 410 micro
-
Kolin: 944 mg
-
Retinol - A vitamin: 35209 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
717
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6082 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 31 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 6081 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg borjúmáj
-
1 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
200 g vöröshagyma
-
1 teáskanál porcukor
-
1 ek balzsamecet
-
0.5 dl száraz vörösbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- A borjúmájat megtisztítjuk, mossuk, kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
- Az olívaolajat a vajjal felforrósítjuk. Rászórjuk a májat, és erős tűzön kb. 1-2 perc alatt átpirítjuk, kiszedjük, és melegen tartjuk.
- A visszamaradt zsiradékra rászórjuk a hagymát, megszórjuk a porcukorral, és aranybarnára pirítjuk. Felöntjük az ecettel és a borral, további 1 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a májat, levesszük a tűzről, sóval, borssal ízesítjük.
- Tálaljuk petrezselyemzölddel megszórva.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 18150
- Feltöltés dátuma: 2013. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ízesíthetjük 2-3 apróra vágott zsályalevéllel is. Én polentával tálaltam, de tálalhatjuk rizottóval vagy tört burgonyával is.