r
Nosalty Logó

Vörösboros gombás-zöldséges vaddisznóragu gnocchival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Vörösboros gombás-zöldséges vaddisznóragu gnocchival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Ragu

Gnocchi

Tálaláshoz

873
Kalória
48.6g
Fehérje
81.9g
Szénhidrátok
35.9g
Zsír
798.1g
Víz
121.4g
Koleszterin
13.1g
Rost
21g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Ragu

Gnocchi

Tálaláshoz

Összesen 873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Ragu

Gnocchi

Tálaláshoz

Összesen 1739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Ragu

Gnocchi

Tálaláshoz

Összesen 80 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    798.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1698 micro
  • β-karotin
    5947 micro
  • β-crypt
    1462 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2072.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1596.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1355 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    3395 micro
  • β-karotin
    11895 micro
  • β-crypt
    2924 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    2144 micro
Összesen 1739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

Ragu

  1. A húst alaposan megmossuk, kockára vágjuk, vízbe áztatjuk.
  2. A hagymát, fokhagymát durván aprítjuk, a szalonnát és a zöldségeket daraboljuk.
  3. Egy lábasban kevés zsíron megpirítjuk a szalonnát, megdinszteljük a hagymát.
  4. Rádobjuk a húst. Amikor már kifehéredett, megszórjuk paprikával, öntünk rá vizet, s beletesszük a többi fűszert is.
  5. Amikor a hús már félig puha, hozzáadjuk a zöldségeket, s öntünk bele vörösbort, facsarunk bele citromot.

Gnocchi

  1. Közben a krumplit megfőzzük, összetörjük, összekeverjük a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrjuk, majd gömbölyded nudlikat formázunk.
  2. Pihentetés után forró vízben megfőzzük.
  3. Egy edénybe szedjük, kevés forró zsírban megforgatjuk.

Tálaláshoz

  1. Amikor minden megfőtt, tálalunk.
  2. Szedünk a tányérra ragut, gnocchit, és teszünk mellé egy szelet barackot, kanalazunk rá áfonyalekvárt.
  3. Természetesen vörösbor passzol hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Meg voltam győződve róla, hogy vaddisznópörköltet már tettem fel. Most kiderült, hogy tévedtem. Még szerencse, hogy találtam hozzá fotót. Ezért most közzéteszem. Bár, mint ahogy a címben is írtam, ez inkább ragu, mivel csiperkegomba és zöldség is van benne. Bár munka is van vele, s a főzéshez is kell jócskán idő (attól is függ persze, hogy milyen idős volt az állat, s hogy mekkora lángon főzünk). De megéri, nagyon finom ételt kapunk a végén. Az időn lehet rövidíteni, ha a főzés előtt legalább egy napig pácoljuk a húst.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!