r
Nosalty Logó

Vörösboros gombás-zöldséges vaddisznóragu gnocchival

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Hobbychef
Vörösboros gombás-zöldséges vaddisznóragu gnocchival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Ragu

Gnocchi

Tálaláshoz

Összesen 873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Ragu

Gnocchi

Tálaláshoz

Összesen 1739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Ragu

Gnocchi

Tálaláshoz

Összesen 80 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    798.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1698 micro
  • β-karotin
    5947 micro
  • β-crypt
    1462 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2072.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1596.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1355 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    3395 micro
  • β-karotin
    11895 micro
  • β-crypt
    2924 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    2144 micro
Összesen 1739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Ragu

Gnocchi

Tálaláshoz

Elkészítés

Ragu

  1. A húst alaposan megmossuk, kockára vágjuk, vízbe áztatjuk.
  2. A hagymát, fokhagymát durván aprítjuk, a szalonnát és a zöldségeket daraboljuk.
  3. Egy lábasban kevés zsíron megpirítjuk a szalonnát, megdinszteljük a hagymát.
  4. Rádobjuk a húst. Amikor már kifehéredett, megszórjuk paprikával, öntünk rá vizet, s beletesszük a többi fűszert is.
  5. Amikor a hús már félig puha, hozzáadjuk a zöldségeket, s öntünk bele vörösbort, facsarunk bele citromot.

Gnocchi

  1. Közben a krumplit megfőzzük, összetörjük, összekeverjük a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrjuk, majd gömbölyded nudlikat formázunk.
  2. Pihentetés után forró vízben megfőzzük.
  3. Egy edénybe szedjük, kevés forró zsírban megforgatjuk.

Tálaláshoz

  1. Amikor minden megfőtt, tálalunk.
  2. Szedünk a tányérra ragut, gnocchit, és teszünk mellé egy szelet barackot, kanalazunk rá áfonyalekvárt.
  3. Természetesen vörösbor passzol hozzá.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8590
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Meg voltam győződve róla, hogy vaddisznópörköltet már tettem fel. Most kiderült, hogy tévedtem. Még szerencse, hogy találtam hozzá fotót. Ezért most közzéteszem. Bár, mint ahogy a címben is írtam, ez inkább ragu, mivel csiperkegomba és zöldség is van benne. Bár munka is van vele, s a főzéshez is kell jócskán idő (attól is függ persze, hogy milyen idős volt az állat, s hogy mekkora lángon főzünk). De megéri, nagyon finom ételt kapunk a végén. Az időn lehet rövidíteni, ha a főzés előtt legalább egy napig pácoljuk a húst.

Hozzávalók

Ragu

Gnocchi

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...