r
Nosalty Logó

Vörösborban érlelt, zöldborsos őzgerincfilé csomboros polentával

Friedrich Antal
Vörösborban érlelt, zöldborsos őzgerincfilé csomboros polentával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Lilaburgonya-püré

Csomboros polenta

Érlelt őzgerincfilé

Rókagombamártás

1155
Kalória
58.7g
Fehérje
66.6g
Szénhidrát
64.1g
Zsír
617.9g
Víz
258.8g
Koleszterin
15.3g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Lilaburgonya-püré

Csomboros polenta

Érlelt őzgerincfilé

Rókagombamártás

Összesen 1155 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Lilaburgonya-püré

Csomboros polenta

Érlelt őzgerincfilé

Rókagombamártás

Összesen 4618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Lilaburgonya-püré

Csomboros polenta

Érlelt őzgerincfilé

Rókagombamártás

Összesen 118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11973.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    10408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    617.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 1155 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.8 g

Zsír

  • Összesen
    256.6 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47895.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    2221 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    823 mg
  • Foszfor
    2980 mg
  • Nátrium
    41632 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    266.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    2471.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    856 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    2260 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1629 micro
Összesen 4618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

Lilaburgonya-püré

  1. A lila burgonyából is hasonlóan készül a püré, mint bármely burgonyából. A krumplit megpucoljuk, és feltesszük sós vízbe főzni.
  2. Ha puha, áttörjük, és tejjel, tejszínnel, vajjal habosra keverjük, szegfűborssal fűszerezzük.

Csomboros polenta

  1. A kukoricadarát 4,5-szörös folyadékkal készítjük. A vizes tejet fűszerezzük, és olajjal együtt felforraljuk. Ha forr, a darát beleöntjük, 10 percig főzzük, majd lapos tálba öntjük kihűlni.
  2. Formára vágjuk, és grillezzük.

Érlelt őzgerincfilé

  1. Az őzgerincfilét bepácoljuk. A pác az olajon kívül az összes alapanyag. 6 órát pácoljuk, majd leöblítjük.
  2. Félangolosra sütjük. Forró olajban 160 C kérget sütünk rá, és sütőben 15 percig sütjük 160 fokon. A sütés függ a filé méretétől.

Rókagombamártás

  1. A gombát két részre osztjuk 70-30 részre, de az egészet cikkekre vágjuk.
  2. Hagymát apróra vágjuk, és vajon pirítjuk, hozzátesszük a gomba 70% részét. Fűszerezzük, és tejszínnel beforraljuk.
  3. Turmixoljuk és átszűrjük, apróra vágott snidlinggel fűszerezzük.
  4. A gomba 30%-át vajon pirítjuk, és sózzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mester menüm főfogása.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...