r
Nosalty Logó

Vörösborban érlelt, zöldborsos őzgerincfilé csomboros polentával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Friedrich Antal
Vörösborban érlelt, zöldborsos őzgerincfilé csomboros polentával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Lilaburgonya-püré

Csomboros polenta

Érlelt őzgerincfilé

Rókagombamártás

Összesen 1155 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Lilaburgonya-püré

Csomboros polenta

Érlelt őzgerincfilé

Rókagombamártás

Összesen 4618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Lilaburgonya-püré

Csomboros polenta

Érlelt őzgerincfilé

Rókagombamártás

Összesen 118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11973.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    10408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 1155 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.8 g

Zsír

  • Összesen
    256.6 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47895.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    2221 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    823 mg
  • Foszfor
    2980 mg
  • Nátrium
    41632 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    2471.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    856 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    2260 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1629 micro
Összesen 4618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Lilaburgonya-püré

Csomboros polenta

Érlelt őzgerincfilé

Rókagombamártás

Elkészítés

Lilaburgonya-püré

  1. A lila burgonyából is hasonlóan készül a püré, mint bármely burgonyából. A krumplit megpucoljuk, és feltesszük sós vízbe főzni.
  2. Ha puha, áttörjük, és tejjel, tejszínnel, vajjal habosra keverjük, szegfűborssal fűszerezzük.

Csomboros polenta

  1. A kukoricadarát 4,5-szörös folyadékkal készítjük. A vizes tejet fűszerezzük, és olajjal együtt felforraljuk. Ha forr, a darát beleöntjük, 10 percig főzzük, majd lapos tálba öntjük kihűlni.
  2. Formára vágjuk, és grillezzük.

Érlelt őzgerincfilé

  1. Az őzgerincfilét bepácoljuk. A pác az olajon kívül az összes alapanyag. 6 órát pácoljuk, majd leöblítjük.
  2. Félangolosra sütjük. Forró olajban 160 C kérget sütünk rá, és sütőben 15 percig sütjük 160 fokon. A sütés függ a filé méretétől.

Rókagombamártás

  1. A gombát két részre osztjuk 70-30 részre, de az egészet cikkekre vágjuk.
  2. Hagymát apróra vágjuk, és vajon pirítjuk, hozzátesszük a gomba 70% részét. Fűszerezzük, és tejszínnel beforraljuk.
  3. Turmixoljuk és átszűrjük, apróra vágott snidlinggel fűszerezzük.
  4. A gomba 30%-át vajon pirítjuk, és sózzuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 4302
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösborban érlelt, zöldborsos őzgerincfilé csomboros polentával
Friedrich Antal 76 recept

Mester menüm főfogása.

Hozzávalók

Lilaburgonya-püré

Csomboros polenta

Érlelt őzgerincfilé

Rókagombamártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...