Vörösbársony karácsonyfagömb-torta tojáslikőrös krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
93g barna cukor355 kcal
-
1g só0 kcal
-
67g író27 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
37g tojás46 kcal
Krém
-
83g habtejszín243 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
25g tojáslikőr84 kcal
-
0 kcal
-
6 kcal
Bevonat
-
83g cukorfondant288 kcal
-
33g cukorfondant115 kcal
Összesen
2085
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
300g napraforgó olaj2652 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
46 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
560g barna cukor2128 kcal
-
6g só0 kcal
-
400g író160 kcal
-
20g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
220g tojás277 kcal
Krém
-
500g habtejszín1460 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
150g tojáslikőr504 kcal
-
0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Bevonat
-
500g cukorfondant1730 kcal
-
200g cukorfondant692 kcal
Összesen
12518
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
8.3g napraforgó olaj73 kcal
-
13.8g finomliszt50 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
15.4g barna cukor59 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
11g író4 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
6.1g tojás8 kcal
Krém
-
13.8g habtejszín40 kcal
-
6.9g mascarpone28 kcal
-
4.1g tojáslikőr14 kcal
-
0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
Bevonat
-
13.8g cukorfondant48 kcal
-
5.5g cukorfondant19 kcal
Összesen
345
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 98 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1392.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 294 mg
-
Nátrium 743 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.5 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 156.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
2085
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 164.3 g
Zsír
-
Összesen 587.8 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 194 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 120 g
-
Koleszterin 1291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8354.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 1486 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 367 mg
-
Foszfor 1763 mg
-
Nátrium 4455 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1611 g
-
Cukor 1202 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 939.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1761 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 130 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 792 mg
-
Retinol - A vitamin: 1732 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 304 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1071 micro
Összesen
12518
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
300 ml napraforgó olaj
-
500 g finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 teáskanál sütőpor
-
2 teáskanál szódabikarbóna
-
560 g barna cukor
-
1 teáskanál só
-
400 ml író
-
4 teáskanál vaníliaaroma
-
4 db tojás
Krém
-
500 ml habtejszín
-
250 g mascarpone
-
150 ml tojáslikőr
Bevonat
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához egy tálban a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót elkeverjük, egy másik edényben az írót, az olajat, vanília aromát, ételfestéket. A száraz alapanyagokhoz kanalanként hozzáadjuk a nedveseket és minden alkalommal jól elkeverjük, míg a végén szép, csomómentes nem lesz.
- Egy félgömb alakú tortaformát kibélelünk, majd beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, légkeverés mellett 160 C-on kb. 30-40 percig sütjük, tűpróbáig. Ezután a formában hagyjuk hűvös helyen teljesen kihűlni.
- A piskótát óvatosan kiborítjuk a formából, majd lapjában egy éles késsel három részre vágjuk. Jó vastagon megkenjük krémmel a lapok között, a maradékkal pedig bevonjuk a tortát úgy, hogy sima legyen a felülete.
Krém
- A krémhez a cukrászhabot felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojáslikőrt, a mascarponét és a bourbon vaníliát. 30 percig hűtőben tároljuk.
Bevonat
- A piros fondantot porcukros szilikon lapon kör alakban kinyújtjuk, majd a szilikonról finoman a félgömb piskótánkra borítjuk. A fondant széleit a gömb aljához nyomkodjuk ügyelve rá, hogy a felület ne legyen ráncos a piskótán, az alján kilógó részeket pedig körben levágjuk. Fondant simító lappal addig simítgatjuk a tortánkat, amíg a felülete szép egyenletes nem lesz.
- A fehér fondantot kinyújtjuk, majd a nyomókorongokkal kis hópihéket szaggatunk ki belőle és a tortára simítjuk őket. A maradék fondantból a torta tetejére fogantyút formázunk és egy szalagot átfűzünk rajta. Fogyasztás előtt legalább 2 órán át hűtőben hűtjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 342
- Feltöltés dátuma: 2022. december 21.
Ajánló
A formához szükségünk lesz a következőkre: -félgömb alakú tortaforma -fondant simító lapocska -hópehely formájú nyomókorong -szalag
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Picipiros
76 recept