r
Nosalty Logó

Vörösáfonyás-étcsokis minikuglóf

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Vörösáfonyás-étcsokis minikuglóf
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

624
Kalória
14.4g
Fehérje
98.4g
Szénhidrátok
18.4g
Zsír
90.8g
Víz
93g
Koleszterin
4.3g
Rost
30.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3730 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    90.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 624 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3533.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    869 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.1 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    544.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    582 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 3730 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

  1. Egy bögrében meglangyosítjuk a tejet, és beletesszük a cukrot, átkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és elkeverés után hagyjuk, hogy felfusson.
  2. Egy tálban az összes hozzávalót összemorzsoljuk (nem tesszük bele a csokit és az aszalt gyümölcsöt).
  3. A tészta alapanyagához adjuk az időközben felfutott élesztőt, és jó alaposan összedolgozzuk a tésztát. Hagyjuk kelni letakarva 20 percig.
  4. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk ki, majd a durvára vágott csokoládéval és az aszalt gyümölccsel megszórjuk. Kicsit bele is nyomkodhatjuk.
  5. Aztán szépen feltekerjük, és még így is hagyjuk 15 percet pihenni, letakarva.
  6. 12 egyforma darabra vágjuk fel, kelni hagyjuk itt is 15 percet.
  7. A formát kikenjük olajjal, a sütőt előmelegítjük.
  8. Az első 6 szeletet belehelyezzük a formába, és sütőbe téve, megsütjük, aranybarna színe lesz, kivehetjük, a formában hagyjuk még kb. 10 percig, és kivehető lesz.
  9. Beletesszük a második adagot, előtte újra kikenjük a formát, és aranybarnára sütjük, azt is pihentetés után szedjük ki, tálalható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x5x26

Múlt hónap elején találtam meg a várva várt, rég áhított kuglófformát, ami nem a hagyományos nagy, de nem is a muffinsütős 12 db kicsike, hanem a 6 db-os! Feltétlen próba kellett, hogy legyen. Sikerült. :-) De mivel gyors, egyszerű és finom süti, máskor, más ünnepeken is boldogan fogom használni. Ez a recept  ünnepre, karácsonyra készült: csokoládé és aszalt gyümölcs. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!