r
Nosalty Logó

Violetta szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Violetta szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A diós lap kenéséhez:

Továbbá:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A diós lap kenéséhez:

Továbbá:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 6351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A diós lap kenéséhez:

Továbbá:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    341 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6878.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1359 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    2411 mg
  • Nátrium
    2198 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    703.9 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    386 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    1313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1478 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1601 micro
Összesen 6351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A diós lap kenéséhez:

Továbbá:

A krémhez:

A tetejére:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral, dióval elkevert lisztet.
  2. 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük egy 24×39 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben.
  3. A krém készítés: A tojássárgákat a cukrokkal, vízzel gőz felett géppel felverjük addig, míg jól besűrűsödik. Ezután kihűtjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és apránként hozzáadagolva a vaníliás tojáskrémmel együtt keményre verjük.
  5. A kihűlt tésztára simítjuk a mogyorókrémet. A kekszet a kávéba mártjuk, és a nutellára sorban kirakjuk.
  6. A habot rákenjük, és csokoládéval lecsurgatjuk. Legalább fél napot várjunk a szeleteléssel. Hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 8810
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Az interneten láttam a sütit. A Sütőm titka csoportban találtam, Judit Csepei tette közzé. Egy kis módosítással elkészítettem. Vendégségbe vittem. Pillanatok alatt elfogyott mind.

Hozzávalók

A tésztához:

A diós lap kenéséhez:

Továbbá:

A krémhez:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...