r
Nosalty Logó

Villámgyors Somlói - Somlóihoz képest

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Villámgyors Somlói - Somlóihoz képest
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Vaníliapuding

Csokipuding

Diós töltelék

Kakaóöntet

Összeállítás

Összesen 484 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Vaníliapuding

Csokipuding

Diós töltelék

Kakaóöntet

Összeállítás

Összesen 3877 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Vaníliapuding

Csokipuding

Diós töltelék

Kakaóöntet

Összeállítás

Összesen 159 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 484 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    201.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6624.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    2557 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1911 mg
  • Nátrium
    1571 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.7 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 3877 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliapuding

Csokipuding

Diós töltelék

Kakaóöntet

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. Először készítsük el a piskótát a szokásos módon. Először szétválasztjuk a tojásokat; a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet, az olajat, a sütőport és 2 ek lisztet. A fehérjéket pici sóval kemény habbá verjük, majd ennek a felét és a maradék 2 ek lisztet hozzákeverjük a tojásos masszához. Végül a maradék fehérjét is hozzákeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a massza felét elsimítjuk a tepsi felében. A maradék masszához hozzákeverjük a kakaóport, majd a tepsi másik felébe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük, majd félretesszük hűlni.
  2. A pudingokat kicsit hígabbra főzzük a csomagoláson leírtak alapján, majd ezeket is félretesszük hűlni.
  3. Elkészítjük a diós tölteléket is: a mazsolákat meleg vízbe beáztatjuk egy kicsi rummal. A diót összekeverjük a narancshéjjal (vagy aromával), fahéjjal, cukorral, sütőrummal és a tejjel. A tűzhelyen egyet rárottyantunk, belekeverjük a lecsöpögtetett mazsolákat, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Ha szépen rendesen kihűlt minden, összeállítjuk a desszertet: a piskótalapot 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik lapot megkenjük a diós töltelékkel, és rátesszük a következő lapot. Ennek a tetejére rákenjük a fele vaníliás pudingot. Rátesszük a harmadik lapot is, és megkenjük a maradék vaníliás pudinggal.
  5. Tálalás előtt a tejszínhabot felverjük, és elkészítjük a csokiöntetet: a kakaót összekeverjük a cukorral és a vízzel, majd tűzhelyen felforraljuk, sűrűsítjük. Hagyjuk hűlni, de ha hidegen túl sűrű lenne, adunk hozzá egy kis vizet.
  6. Az összeállított édességet szeletekre vágjuk, majd ezeket is felkockázzuk. Egy edény aljába teszünk némi csokipudingot, erre tesszük a somlói-kockákat, még egy kis csokipudingot. A tetejét díszítjük a tejszínhabbal és a csokiöntettel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 9201
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 08.

Ajánló

Az édesség rögtön is fogyasztható, amint minden kihűlt, de én egy éjszakára hűtőben pihentettem, így még finomabb volt és még puhábbak a piskóták. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukámnak szülinapjára csináltam ezt a "gyors" somlóit, mert az az egyik kedvence.  A régi szép időkben Félegyházán a tejbisztróban evett utoljára igazán jó somlóit, és állítása szerint ez a recept rendkívül hajaz azokra a régi ízekre. 

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliapuding

Csokipuding

Diós töltelék

Kakaóöntet

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...