Villámgyors Somlói - Somlóihoz képest
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
3g tej1 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
3 kcal
Vaníliapuding
Csokipuding
Diós töltelék
-
15g dió98 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g sütő rum2 kcal
-
4g tej2 kcal
-
3g mazsola8 kcal
Kakaóöntet
Összeállítás
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
484
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
20g tej11 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
23 kcal
Vaníliapuding
Csokipuding
Diós töltelék
-
120g dió785 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
8g sütő rum18 kcal
-
30g tej17 kcal
-
22g mazsola66 kcal
Kakaóöntet
Összeállítás
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
3877
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
9g tojás11 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
0.8g tej0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Vaníliapuding
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
28.8g tej16 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
Csokipuding
-
1.8g csokoládés pudingpor7 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
28.8g tej16 kcal
-
0.3g sütő rum1 kcal
Diós töltelék
-
4.9g dió32 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.3g sütő rum1 kcal
-
1.2g tej1 kcal
-
0.9g mazsola3 kcal
Kakaóöntet
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
1.6g víz0 kcal
Összeállítás
-
8.2g habtejszín24 kcal
Összesen
159
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 828.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
484
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.6 g
Zsír
-
Összesen 201.7 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6624.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 2557 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 1911 mg
-
Nátrium 1571 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.7 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 358.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 871 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 663 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1011 micro
Összesen
3877
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 ek finomliszt
-
2 ek tej
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Vaníliapuding
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
7 dl tej
-
3 ek cukor
Csokipuding
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
3 ek cukor
-
7 dl tej
Diós töltelék
Kakaóöntet
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek cukor
-
5 ek víz
Összeállítás
-
200 ml habtejszín
Elkészítés
Piskóta
- Először készítsük el a piskótát a szokásos módon. Először szétválasztjuk a tojásokat; a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet, az olajat, a sütőport és 2 ek lisztet. A fehérjéket pici sóval kemény habbá verjük, majd ennek a felét és a maradék 2 ek lisztet hozzákeverjük a tojásos masszához. Végül a maradék fehérjét is hozzákeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a massza felét elsimítjuk a tepsi felében. A maradék masszához hozzákeverjük a kakaóport, majd a tepsi másik felébe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük, majd félretesszük hűlni.
- A pudingokat kicsit hígabbra főzzük a csomagoláson leírtak alapján, majd ezeket is félretesszük hűlni.
- Elkészítjük a diós tölteléket is: a mazsolákat meleg vízbe beáztatjuk egy kicsi rummal. A diót összekeverjük a narancshéjjal (vagy aromával), fahéjjal, cukorral, sütőrummal és a tejjel. A tűzhelyen egyet rárottyantunk, belekeverjük a lecsöpögtetett mazsolákat, majd hagyjuk kihűlni.
- Ha szépen rendesen kihűlt minden, összeállítjuk a desszertet: a piskótalapot 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik lapot megkenjük a diós töltelékkel, és rátesszük a következő lapot. Ennek a tetejére rákenjük a fele vaníliás pudingot. Rátesszük a harmadik lapot is, és megkenjük a maradék vaníliás pudinggal.
- Tálalás előtt a tejszínhabot felverjük, és elkészítjük a csokiöntetet: a kakaót összekeverjük a cukorral és a vízzel, majd tűzhelyen felforraljuk, sűrűsítjük. Hagyjuk hűlni, de ha hidegen túl sűrű lenne, adunk hozzá egy kis vizet.
- Az összeállított édességet szeletekre vágjuk, majd ezeket is felkockázzuk. Egy edény aljába teszünk némi csokipudingot, erre tesszük a somlói-kockákat, még egy kis csokipudingot. A tetejét díszítjük a tejszínhabbal és a csokiöntettel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 9087
- Feltöltés dátuma: 2020. május 08.
Ajánló
Az édesség rögtön is fogyasztható, amint minden kihűlt, de én egy éjszakára hűtőben pihentettem, így még finomabb volt és még puhábbak a piskóták.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Júlia
207 recept
Apukámnak szülinapjára csináltam ezt a "gyors" somlóit, mert az az egyik kedvence. A régi szép időkben Félegyházán a tejbisztróban evett utoljára igazán jó somlóit, és állítása szerint ez a recept rendkívül hajaz azokra a régi ízekre.