r
Nosalty Logó

Veronai minestrone koszider konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
koszider
Veronai minestrone koszider konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 494 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2965 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 92 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    856 micro
  • β-karotin
    2467 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    1545 micro
Összesen 494 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    175.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10231.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1583 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1779 mg
  • Nátrium
    6299 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1653 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    5137 micro
  • β-karotin
    14802 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    40271 micro
  • Lut-zea
    9270 micro
Összesen 2965 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1230 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és értelemszerűen feldaraboljuk: a gyökereket, cukkinit karikára, a zöldbabot 4-5 cm-es darabokra, a brokkolit, karfiolt rózsáira szedjük. De tehetünk a levesbe bármit, amit megkívánunk: karalábét, kelbimbót, zellert, fejtett babot.Minél többféle zöldségethasználunk, annál jobb lesz! Használhatunk fagyasztott zöldségkeveréket is, ekkor megspóroljuk a pucolást. (Összesen 80-90 dkg vegyes zöldségre lesz szükségünk.)
  2. Az apró darabokra vágott szalonnát - egy nagy fazékban - sütni kezdjük az olajon, majd rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, összepároljuk.
  3. Ha minden üveges, elkeverjük benne a paradicsompürét, kicsit dinszteljük. (Használhatunk passzírozott paradicsomot is, de a sűrítettnek intenzívebb az íze és a színe.)
  4. Most felöntjük az alaplével vagy a leveskockás vízzel, ésbelezúdítjuk az összes zöldséget - a mirelitet fagyott állapotban.Jó sűrű legyen!
  5. Bazsalikommal, oregánóval(frissel vagy szárítottal), sóval, borssal fűszerezzük, illatos-fűszeresnek kell lennie.
  6. Fedő alatt, kis lángon készre főzzük.
  7. Közben kifőzzük a tésztát, lereszeljük a sajtot. Tésztából apró szemű fajtát (penne, fusilli, pipette, farfalle) használjunk, sajtból a parmezán a legfinomabb hozzá.
  8. Tálaláskortányérokra szedjük a tésztát, rámerjük a sűrű levest, és megszórjuk sajttal.
  9. Másnap, melegítve még finomabb, mert összeérnek az ízek!
  • Elkészítettem: 101 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 25844
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 15.

Ajánló

Kitűnő vendégváró, mert előre elkészíthető. Szalonna nélkül vegetáriánus fogásnak is nagyszerű (de a füstös ízzel szerintem finomabb).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Veronai minestrone koszider konyhájából
koszider 90 recept

Évekkel ezelőtt Belgiumban dolgoztunk. Nem mondom, nem volt rossz a koszt, de három hét után én már csak egy nagy tányér levesre tudtam gondolni: húslevesre, gulyáslevesre és istenem, lebbencslevesre! Ezek a nyugat-európaiak egyszerűen nem esznek levest, nem is nagyon ismerik ezt a műfajt. Elvetődtünk egy olasz étteremben, ahol megláttam, hogy az étlapon egyetlen leves árválkodik: Minestrone. Nyilván ki voltam éhezve, de kevés finomabbat ettem életemben, mint az a leves. Itthon persze kísérletezni kezdtem az íz előállításával, így született az itt látható minestrone. Néhány évvel később egy nagyobb olasz csoportot láttunk vendégül a nápolyi egyetemről, tanárokat, diákokat, az ország minden pontjáról. Lelkesen megették a halászlét és a túrós csuszát, de elhúzódott a beszélgetés, éjfél felé láttuk ám, hogy kezdenek megéhezni. Szendvicset tudtunk volna csinálni, majd nagy félve felajánlottuk, hogy megmelegítjük a délről maradt, általam főzött minestronét. Az olaszok rácsaptak, mi feltálaltuk. Volt ám nagy csodálkozás, a nápolyiak azt mondták, ilyen ételt még sosem láttak. Finom, finom, de ők ezt nem ismerik. Erre megszólalt egy veronai egyetemista srác: ugyan már, a mamám hajszálpontosan ilyen minestronét főz! Innen tudom: veronai minestronét főzök.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...