Veronai minestrone koszider konyhájából
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez
-
164 kcal
-
7g olívaolaj59 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
19 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
25g zöldbab7 kcal
-
25g brokkoli5 kcal
-
25g karfiol3 kcal
-
25g cukkini4 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
25g tészta93 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
140g sűrített paradicsom115 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
150g zöldbab41 kcal
-
150g brokkoli31 kcal
-
150g karfiol15 kcal
-
150g cukkini24 kcal
-
1500g alaplé105 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
150g tészta557 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
A leveshez
-
4.6g kolozsvári szalonna30 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
4.3g sűrített paradicsom4 kcal
-
4.9g sárgarépa2 kcal
-
5.5g fehérrépa4 kcal
-
4.6g zöldborsó4 kcal
-
4.6g zöldbab1 kcal
-
4.6g brokkoli1 kcal
-
4.6g karfiol0 kcal
-
4.6g cukkini1 kcal
-
45.8g alaplé3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
4.6g tészta17 kcal
-
3.1g parmezán sajt12 kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1705.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 1050 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 169.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 856 micro
-
β-karotin 2467 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6712 micro
-
Lut-zea 1545 micro
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.8 g
Zsír
-
Összesen 175.1 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10231.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1583 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 396 mg
-
Foszfor 1779 mg
-
Nátrium 6299 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 239.3 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1018.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1653 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 287 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 298 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 793 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 5137 micro
-
β-karotin 14802 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 40271 micro
-
Lut-zea 9270 micro
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 157 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1230 micro
-
Lut-zea 283 micro
Hozzávalók
A leveshez
-
5 ek olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
15 dkg zöldborsó
-
15 dkg zöldbab
-
15 dkg brokkoli
-
15 dkg karfiol
-
15 dkg cukkini
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
-
10 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A leveshez
- A zöldségeket megtisztítjuk, és értelemszerűen feldaraboljuk: a gyökereket, cukkinit karikára, a zöldbabot 4-5 cm-es darabokra, a brokkolit, karfiolt rózsáira szedjük. De tehetünk a levesbe bármit, amit megkívánunk: karalábét, kelbimbót, zellert, fejtett babot.Minél többféle zöldségethasználunk, annál jobb lesz! Használhatunk fagyasztott zöldségkeveréket is, ekkor megspóroljuk a pucolást. (Összesen 80-90 dkg vegyes zöldségre lesz szükségünk.)
- Az apró darabokra vágott szalonnát - egy nagy fazékban - sütni kezdjük az olajon, majd rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, összepároljuk.
- Ha minden üveges, elkeverjük benne a paradicsompürét, kicsit dinszteljük. (Használhatunk passzírozott paradicsomot is, de a sűrítettnek intenzívebb az íze és a színe.)
- Most felöntjük az alaplével vagy a leveskockás vízzel, ésbelezúdítjuk az összes zöldséget - a mirelitet fagyott állapotban.Jó sűrű legyen!
- Bazsalikommal, oregánóval(frissel vagy szárítottal), sóval, borssal fűszerezzük, illatos-fűszeresnek kell lennie.
- Fedő alatt, kis lángon készre főzzük.
- Közben kifőzzük a tésztát, lereszeljük a sajtot. Tésztából apró szemű fajtát (penne, fusilli, pipette, farfalle) használjunk, sajtból a parmezán a legfinomabb hozzá.
- Tálaláskortányérokra szedjük a tésztát, rámerjük a sűrű levest, és megszórjuk sajttal.
- Másnap, melegítve még finomabb, mert összeérnek az ízek!
- Elkészítettem: 101 alkalommal
- Receptkönyvben: 201
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 25899
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 15.
Ajánló
Kitűnő vendégváró, mert előre elkészíthető. Szalonna nélkül vegetáriánus fogásnak is nagyszerű (de a füstös ízzel szerintem finomabb).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évekkel ezelőtt Belgiumban dolgoztunk. Nem mondom, nem volt rossz a koszt, de három hét után én már csak egy nagy tányér levesre tudtam gondolni: húslevesre, gulyáslevesre és istenem, lebbencslevesre! Ezek a nyugat-európaiak egyszerűen nem esznek levest, nem is nagyon ismerik ezt a műfajt. Elvetődtünk egy olasz étteremben, ahol megláttam, hogy az étlapon egyetlen leves árválkodik: Minestrone. Nyilván ki voltam éhezve, de kevés finomabbat ettem életemben, mint az a leves. Itthon persze kísérletezni kezdtem az íz előállításával, így született az itt látható minestrone. Néhány évvel később egy nagyobb olasz csoportot láttunk vendégül a nápolyi egyetemről, tanárokat, diákokat, az ország minden pontjáról. Lelkesen megették a halászlét és a túrós csuszát, de elhúzódott a beszélgetés, éjfél felé láttuk ám, hogy kezdenek megéhezni. Szendvicset tudtunk volna csinálni, majd nagy félve felajánlottuk, hogy megmelegítjük a délről maradt, általam főzött minestronét. Az olaszok rácsaptak, mi feltálaltuk. Volt ám nagy csodálkozás, a nápolyiak azt mondták, ilyen ételt még sosem láttak. Finom, finom, de ők ezt nem ismerik. Erre megszólalt egy veronai egyetemista srác: ugyan már, a mamám hajszálpontosan ilyen minestronét főz! Innen tudom: veronai minestronét főzök.