r
Nosalty Logó

Vékony lapos zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vékony lapos zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    299.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3107.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    678 mg
  • Foszfor
    1580 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    766 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 5328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 446 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 5 részre osztjuk.
  2. Nagyon vékonyra nyújtjuk mind az 5 lapot egyenként, és a töltelékkel tepsibe sorakoztatjuk a lapokat. Egy rétegre kb. 4 ek lekvár és 6 ek diós, cukros keverék kerül.
  3. Ezután előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre légkeverés nélkül.
  4. A kisült zserbót hagyjuk teljesen kihűlni (6-8 óra lehet).
  5. Vegyük ki a formából úgy, hogy most az eddigi alja legyen a teteje, és vékonyan vágjuk le róla a szélét.
  6. A csokoládét olvasszuk meg, és vonjuk be vele a zserbó tetejét, ha ez megkötött, már szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 27608
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 04.

Ajánló

Karácsonyra remek választás.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vékony lapos, mert valóban vékony tésztarétegeket készítünk, mi így szeretjük, jobban összeérnek az ízek, s a töltelék aránya is így a legjobb szerintünk. Abbahagyhatatlan... A zserbó (gerbeaud) eredeti receptje a desszert.eu oldalán található, a különbség csak annyi az enyémnél, hogy én nem tortaformában sütöm, hanem tepsiben.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...