r
Nosalty Logó

Vegyes töltött csillagok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
venusz1
Vegyes töltött csillagok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A sajtos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A káposztás töltelékhez

A sonkás töltelékhez

Összesen 703 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A sajtos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A káposztás töltelékhez

A sonkás töltelékhez

Összesen 4218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A sajtos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A káposztás töltelékhez

A sonkás töltelékhez

Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1629.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 703 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.8 g

Zsír

  • Összesen
    274.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9775.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1943 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1932 mg
  • Nátrium
    5460 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1838.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1107 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    268 micro
  • K vitamin:
    622 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1062 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 4218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sajtos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A káposztás töltelékhez

A sonkás töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt, a tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra. Vágjuk ketté. Készítsük el a töltelékeket.
  2. Ha elkészültek a töltelékek, kenjük meg az egyik lapot, óvatosan helyezzük rá a másikat, és csillag formájú sütemény kiszúróval vágjuk ki a formákat.
  3. Kenjük meg a tojással a tetejét. Megszórhatjuk szezámmaggal, köménymaggal, reszelt sajttal.
  4. Készre sütjük.
  5. Sajtos töltelék:
  6. Zúzzuk össze a fokhagymát, pucoljuk meg a vöröshagymát, és vágjuk apró kockára.
  7. Olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát.
  8. A sajtot reszeljük tálba, adjuk hozzá az egész tojást és a pirított hagymát.
  9. Sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és pirospaprikával ízesítjük.
  10. Botmixer dolgozzuk simára.
  11. Gombás töltelék:
  12. Hagymákat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és olajon megpirítjuk.
  13. Megpucoljuk, és összevágjuk a gombát, majd a hagymához adva, addig pároljuk, míg a levét elfövi.
  14. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal, majd kihűtjük.
  15. A 2 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, a fűszeres gombához keverjük.
  16. Végül dolgozzuk a töltelékbe a sajtot.
  17. Káposztás töltelék:
  18. Reszeljük le a káposztát, és sózzuk be. Pihentessük egy órát.
  19. Nyomkodjuk ki a levét.
  20. Forró olajon karamellizáljuk a cukrot, rakjuk rá a káposztát, és pirítsuk barnára.
  21. Hűtsük langyosra, sózzuk-borsozzuk, majd dolgozzuk bele a 2 tojást.
  22. Sonkás töltelék:
  23. Pucoljuk meg a hagymákat, aprítsuk fel, forró olajon pirítsuk meg.
  24. Daráljuk apróra a sonkát, és keverjük a hagymákhoz. Borsozzuk ízlés szerint, és lazítsuk 1-2 evőkanál tejföllel annyira, hogy kenhető legyen a töltelék.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 699
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 84329
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 20.

Ajánló

Természetesen a egy leveles tésztát egyfajta töltelékhez elég, de úgy variáljuk, ahogy akarjuk. Gyorsan elkészíthető. Fagyasztható, majd használat előtt forró sütőbe toljuk, és néhány perc alatt megmelegítjük. A formák közti maradékot gyúrjuk össze a töltelékkel együtt, és nyújtsuk ki: ebből stanglikat készíthetünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegyes töltött csillagok
venusz1 27 recept

Szeretek varrni is, így mindig megveszem a burdát. Egy régebbi számban találtam erre a receptre.

Hozzávalók

A tésztához

A sajtos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A káposztás töltelékhez

A sonkás töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...