r
Nosalty Logó

Vegán Wellington

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pepi's Kitchen
Vegán Wellington
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Gomba

Töltelék

Összeállítás

816
Kalória
18.4g
Fehérje
88.9g
Szénhidrátok
43.7g
Zsír
211.7g
Víz
-
Koleszterin
9.9g
Rost
10.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Gomba

Töltelék

Összeállítás

Összesen 816 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Gomba

Töltelék

Összeállítás

Összesen 3261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Gomba

Töltelék

Összeállítás

Összesen 216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1605.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    211.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 816 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    174.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6421.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1686 mg
  • Nátrium
    3667 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    846.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 3261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    305 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, és addig pihentetjük, amíg a gombát és a tölteléket elkészítjük.

Gomba

  1. A gombákat "megpucoljuk", alaposan megmossuk.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, erre helyezzük a gombát.
  3. Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk őket a fűszerekkel, és 200 fokos sütőbe tesszük nagyjából fél órára. (Érdemes néha ránézni, sütőtől függően változhat.)

Töltelék

  1. A lila hagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük, és a fűszerekkel ízesítjük. Amikor már szépen megpárolódott, hozzáadjuk a bort, nagy lángon kicsit átkeverjük. Amikor a bor kicsit már elpárolgott, lehúzzuk a tűzről, és félretesszük.
  2. A kenyereket megpirítjuk.
  3. Egy aprítógépbe tesszük a főtt gesztenyét vagy gesztenyemasszát, a mogyorót és a kenyereket, majd pépesre aprítjuk őket.
  4. Az így elkészült masszát összekeverjük a hagymával, és kb. 1-1,5 dl vízzel lazítjuk. Megkóstoljuk, hogy eléggé fűszeres-e, ha igen, félretesszük, ha nem, még után fűszerezzük.

Összeállítás

  1. A tésztát két egyenlő részre vágjuk, majd nagyjából téglalap alakúra nyújtjuk mindkét felet. Ne nyújtsuk túl vékonyra, körülbelül 0,5 cm-es vastagság megfelelő.
  2. Az egyik kinyújtott részt sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk.
  3. A töltelék 1/3-át a tészta közepére tesszük, körülbelül a gomba szélességének megfelelően. Majd a gombákat a töltelékcsíkra pakoljuk.
  4. A maradék tölteléket a gombákra halmozzuk, és megpróbáljuk a gombák oldalát is bevonni vele.
  5. Amikor ezzel elkészültünk a másik tésztalapot ráfektetjük, és a kis dombocskánk mentén a felső tésztalapot rányomkodjuk az alsóra, hogy a töltelék ne folyhasson ki. A fennmaradt tésztát levágjuk. Az összeillesztés mentén egy villa segítségével egymásba nyomjuk a tésztákat. Végül a halmocska tetejét megszurkáljuk.
  6. A tetejét vízzel hígított paradicsompürével kenjük le, ettől szép színe lesz. A maradék tésztánkból dekorációkén különböző formákat vághatunk ki, és a tészta tetejére tehetjük (nálam ez most egy szívecske volt). 200 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük (néha azért nézzünk rá).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Karácsonykor szoktam elkészíteni ezt a receptet, azért, hogy én is nagyon jót és különlegeset ehessek, hús nélkül is. Mellé nagyon finom a Waldorf saláta, vagy csak simán a sült alma, dióval. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!