adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
A rakott kelhez
-
163g kelkáposzta35 kcal
-
63g rizs224 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
1 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
25g lencse88 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8 kcal
-
25g zöldség alaplé2 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
19g növényi tejszín47 kcal
-
125g víz0 kcal
Összesen
457
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
A rakott kelhez
-
1300g kelkáposzta281 kcal
-
500g rizs1790 kcal
-
0g só0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
10 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
200g lencse704 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
150g növényi tejszín377 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
3659
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
A rakott kelhez
-
30.7g kelkáposzta7 kcal
-
11.8g rizs42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
1.9g halványító zeller0 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
4.7g lencse17 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.4g konzerv paradicsom2 kcal
-
4.7g zöldség alaplé0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
3.5g növényi tejszín9 kcal
-
23.6g víz0 kcal
Összesen
86
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 568.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 347.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 391 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 2701 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1373 micro
-
Lut-zea 527 micro
Összesen
457
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.1 g
Zsír
-
Összesen 74.2 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4547.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 784 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 613 mg
-
Foszfor 1680 mg
-
Nátrium 1305 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 644.8 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 84 mg
VÍZ
-
Összesen 2778.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2006 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 464 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1535 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3127 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 21612 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10981 micro
-
Lut-zea 4215 micro
Összesen
3659
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 117 micro
-
β-karotin 510 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 259 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
A rakott kelhez
-
1 nagy db kelkáposzta
-
500 g rizs
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 közepes szár halványító zeller
-
2 közepes db sárgarépa
-
bors ízlés szerint
-
200 ml zöldség alaplé
-
1 l víz
Elkészítés
A rakott kelhez
- A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, majd forrásban lévő sós vízben fejjel lefelé, úgy, hogy a torzsájába szúrunk egy villát, belelógatjuk. Pár percenként kivesszük egy nagy tányérra, vagy tálcára, és a külső, már maguktól is elváló leveleket leválasztjuk, levágjuk. Így folytatjuk, ameddig az egész fej káposztát szétszedjük. A levelek vastag középső részeit vagy kivágjuk, vagy késsel elvékonyítjuk, de a leveleket mindenképpen felezzük, hogy szép egyenesen tudjuk majd fektetni őket.
- A rizst pici sóval olívaolajon lepirítjuk, és vízzel duplán felengedve, fedő alatt, alacsony hőfokon készre pároljuk.
- Közben egy mély serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a kockázott hagymát, hozzáadjuk a kicsi kockára vágott zellerszárat, majd a reszelt répát, végül 300 g konyhakészre párolt lencsét (én most konzerv vapeur terméket használtam).
- Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a darabolt paradicsomot és az alaplevet, így főzzük kb. 5-6 percig, ameddig a leve nagyjából elfő.
- Ekkor botturmixszal egy-két helyen beleforgatunk, aztán fakanállal átkeverjük az egészet. Ne legyen folyós, de túl masszív se.
- Egy nagy tepsit pici olívaolajjal kikenünk, és elkezdjük rétegezni a rakottast. Először egy sor kellevél, majd egy sor rizs, utána egy sor zöldséges-paradicsomos lencse jön, jól lelapogatva. A tetejére kerüljenek a legszebb levelek, és végül egy jó adag, petrezselyemmel összeturmixolt vegán krém kenéssel zárjuk le az egészet.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt süssük készre, ha kell, pirítsunk rá a tetejére grillező funkcióval.
- Érdemes jól kihűteni, vagy egy nappal fogyasztás előtt elkészíteni, mivel így sokkal szebben lehet vágni. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 34x24x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 8942
- Feltöltés dátuma: 2021. március 17.
Ajánló
Húsvét előtti böjti időszakba vagy vegán étrendbe is beilleszthető fogás
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegán receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Melyik fehérjeforrással legjobb a rakott kel? Lencsével! De tényleg, egyáltalán nem hiányzik belőle a hús. Minden nagy húsevővel megkóstoltatnám, hogy elhiggye ezt nekem! Nem kell vöröslencse, se drága beluga, zöld vagy le puy, nagyszerűen megoldja a feladatot a sima barna lencse is. Jól be kell ízesíteni, akárcsak egy menő tésztaszószt készítenénk belőle. Ha vastag, paradicsomos hagyma-, zellerszár- és sárgarépaalapra helyezzük, kellően fűszerezi az ételünket. Fontos, hogy a kelkáposzta forraló vizébe és a rizsfőzéshez is használjunk sót, egy réteg se maradjon íztelen, így lesz tökéletes az összhatás.