adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
50g jázmin rizs179 kcal
-
50g tofu72 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
35g vöröskáposzta9 kcal
-
24g avokádó28 kcal
-
5g spenót1 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
1g rizsecet0 kcal
-
18 kcal
-
4g juharszirup10 kcal
-
16g mandulavaj98 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
4g juharszirup10 kcal
-
1g rizsecet0 kcal
-
4g szezámmag20 kcal
Összesen
481
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g jázmin rizs358 kcal
-
100g tofu144 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
70g vöröskáposzta17 kcal
-
48g avokádó56 kcal
-
10g spenót2 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
3g rizsecet0 kcal
-
35 kcal
-
8g juharszirup20 kcal
-
32g mandulavaj196 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
8g juharszirup20 kcal
-
3g rizsecet0 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
Összesen
958
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
14.6g jázmin rizs52 kcal
-
14.6g tofu21 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
29.1g kígyóuborka4 kcal
-
10.2g vöröskáposzta3 kcal
-
6.9g avokádó8 kcal
-
1.5g spenót0 kcal
-
11.7g sárgarépa4 kcal
-
1.5g szójaszósz1 kcal
-
0.4g rizsecet0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
1.1g juharszirup3 kcal
-
4.7g mandulavaj29 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.4g gyömbér0 kcal
-
1.1g juharszirup3 kcal
-
0.4g rizsecet0 kcal
-
1g szezámmag6 kcal
Összesen
140
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1288.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 490 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 217.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 336 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1253 micro
-
β-karotin 3395 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 693 micro
Összesen
481
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 40.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2577.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 979 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 620 mg
-
Nátrium 656 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 434.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 672 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2505 micro
-
β-karotin 6789 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 12 micro
-
Lut-zea 1385 micro
Összesen
958
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 365 micro
-
β-karotin 989 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
-
100 g jázmin rizs
-
100 g tofu
-
1 tk kurkuma
-
10 g spenót
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 ek szójaszósz
-
0.5 ek rizsecet
-
0.5 ek napraforgó olaj
-
0.5 ek juharszirup
-
2 ek mandulavaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 ek juharszirup
-
0.5 ek rizsecet
Elkészítés
- A rizst szűrőben mossuk, amíg a víz tisztán le nem folyik. Egy edénybe tesszük és kétszer annyi vizet öntünk rá. Egy csipet sóval felforraljuk a vizet, majd lefedjük és alacsony tűzön 15 percig főzzük. Ha az összes víz nem ivódott be, akkor a fedőt levesszük és addig főzzük, amíg az összes víz el nem tűnik. Tűzről levesszük, ismét lefedjük és további 10 percig hagyjuk párolódni. Egy villával kicsit átmozgatjuk, ízlés szerint sózzuk és félrerakjuk.
- A tofut lecsöpögtetjük, papírtörlőbe forgatjuk és két tányér között kicsit kinyomkodjuk. Ezután felkockázzuk, megszórjuk a kurkumával és állni hagyjuk további pár percig.
- A répát megpucoljuk, majd egy zöldségpucolóval hosszában szalagokra vagdossuk a répát. Egy edénybe tesszük egy kevés vízzel együtt és alacsony lángon forraljuk kb. 5 percig. Leszűrjük a maradék vizet és amíg még melegek a répaszalagok, hozzáadjuk a szójaszószt, a rizsecetet, az olajat és a juharszirupot. Állni hagyjuk.
- Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, hozzáadjuk a tofut és addig sütjük, amíg mindegyik oldala aranybarnára nem sül és ropogósak nem lesznek. Félretesszük.
- A mandulamártáshoz összekeverjük a mandulavajat az összepréselt fokhagymával, gyömbérrel, juharsziruppal és a rizsecettel.
- A rizs felét egy tálba tesszük és eligazgatjuk rajta a ropogósra sült tofut, a puha répát, a lila káposztát, az uborkát és az avokádó felét. Megismételjük a hozzávalók másik felével is.
- Tetejére öntjük a szószt és díszítjük szezámmaggal.
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1116
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Júlia
207 recept
Párommal nagyon szeretjük az ázsiai ízeket. Meg evőpálcikával enni.