Vegán gyümölcstorta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Alap
-
50g zab195 kcal
-
0 kcal
-
8g kókuszzsír67 kcal
-
3g erythritol0 kcal
-
9g növényi tej4 kcal
Krém
-
1 kcal
-
15g chiamag73 kcal
-
5g erythritol0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
50g áfonya29 kcal
-
0g agar agar0 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
Gyümölcspüré
-
50g áfonya29 kcal
-
25g víz0 kcal
-
5g erythritol0 kcal
-
57 kcal
Összesen
581
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Alap
-
200g zab778 kcal
-
0 kcal
-
30g kókuszzsír268 kcal
-
10g erythritol0 kcal
-
35g növényi tej16 kcal
Krém
-
3 kcal
-
60g chiamag292 kcal
-
20g erythritol0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
200g áfonya114 kcal
-
0g agar agar0 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
Gyümölcspüré
-
200g áfonya114 kcal
-
100g víz0 kcal
-
20g erythritol0 kcal
-
229 kcal
Összesen
2316
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Alap
-
16.1g zab63 kcal
-
0 kcal
-
2.4g kókuszzsír22 kcal
-
0.8g erythritol0 kcal
-
2.8g növényi tej1 kcal
Krém
-
0.3g növényi joghurt0 kcal
-
4.8g chiamag24 kcal
-
1.6g erythritol0 kcal
-
8.1g víz0 kcal
-
16.1g áfonya9 kcal
-
0g agar agar0 kcal
-
16.1g növényi tejszín41 kcal
Gyümölcspüré
-
16.1g áfonya9 kcal
-
8.1g víz0 kcal
-
1.6g erythritol0 kcal
-
4.8g étkezési keményítő18 kcal
Összesen
187
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 758 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 149 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
581
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53 g
Zsír
-
Összesen 109.7 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3031.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 565 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 587 mg
-
Foszfor 1637 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 290.1 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 596.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 320 micro
Összesen
2316
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
Alap
-
30 ml cukrozatlan kakaópor
-
30 g kókuszzsír
-
1 ek erythritol
-
35 ml növényi tej
Krém
-
4 dl növényi joghurt
-
60 g chiamag
-
2 ek erythritol
-
100 ml víz
-
200 g áfonya
-
2 teáskanál agar agar
-
200 ml növényi tejszín
Gyümölcspüré
-
200 g áfonya
-
100 ml víz
-
2 ek erythritol
-
4 ek étkezési keményítő
Elkészítés
Alap
- A zab felét ledaráljuk, majd a maradék zabbal együtt a hozzávalókkal elkeverjük. Egy kb. 25 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és alufóliával, hogy ne tapadjon bele a krém a formába és könnyű legyen róla levenni. Használhatunk tortára való vax fóliát is.
- A keveréket beleszedjük a formába, majd egy kanál segítségével elegyengetjük és letömörítjük. Mehet a hűtőbe, amíg a krém elkészül.
Krém
- A joghurtot, a chia magot és az eritritet elkeverjük, majd a hűtőbe tesszük. Addig az áfonyát és a vizet egy edényben feltesszük melegedni. Amikor már forró, 2-3 ek folyadékot kiveszünk belőle és egy kis bögrében hozzáadjuk az agar agart. Elkeverjük, majd mehet bele a főzőedénybe. Alacsonyabb hőfokon főzzük, amíg fel nem forr. Tegyük félre és hagyjuk hűlni.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd elkeverjük a chia magos keverékkel, végül pedig a kihűlt gyümölcsöket is hozzáadjuk.
- Ha alaposan elkevertük, mehet a hűtőben lévő alap tetejére és szépen elegyengetjük. Elkészítjük a tetején lévő záróréteget, addig pedig a hűtőben pihen.
Gyümölcspüré
- Az áfonyát a vízzel leturmixoljuk, majd felrakjuk főzni. Amikor már meleg, az étkezési keményítőt elkeverjük egy bögrében 4-5 ek vízzel és az áfonyához adjuk, majd alaposan elkeverjük.
- Gyakori keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, mint egy puding. Félrerakjuk és hagyjuk hűlni. Az eritritet akkor adjuk hozzá, amikor már langyos, ezután pedig a torta tetejére szépen elegyengetjük.
- A tetejét gyümölcsökkel díszítjük. Az elkészítéshez az áfonya helyett más gyümölcsöt is használhatunk, elkészíthetjük akár eperrel is. Friss és fagyasztott verzió is nyugodtan használható.
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 3938
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 09.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
gluténmentes receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tejmentes receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
laktózmentes receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tojásmentes receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegán receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Takács Kriszti
133 recept