Vega rakott zöldbab -Rakott zöldbab 3.
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g zöldbab68 kcal
-
75g rizs269 kcal
-
88g tejföl173 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g edami sajt134 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g ketchup1 kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g zöldbab273 kcal
-
300g rizs1074 kcal
-
350g tejföl693 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g edami sajt536 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5g ketchup5 kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
51.4g zöldbab14 kcal
-
15.4g rizs55 kcal
-
18g tejföl36 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
7.7g edami sajt28 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.3g ketchup0 kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1548.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 465 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 470 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 308 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 869 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 151 micro
-
Lut-zea 1535 micro
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 95.3 g
Zsír
-
Összesen 143.2 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 730 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6193.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 1861 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 386 mg
-
Foszfor 1902 mg
-
Nátrium 1882 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 326.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1232 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1358 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 394 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1085 micro
-
Kolin: 514 mg
-
Retinol - A vitamin: 1035 micro
-
α-karotin 607 micro
-
β-karotin 3477 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 603 micro
-
Lut-zea 6141 micro
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 31 micro
-
Lut-zea 315 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A babot hirtelen megfuttatjuk egy kevés olívaolajon, majd egy kis víz hozzáadása (frissnél kicsit több kell, fagyasztottnál akár el is hagyható, ha gyakran kevergetjük) és fűszerezés (só, bors, leheletnyi szerecsendió és kakukkfű, curry valamint fokhagymapor bátran adagolva) után puhára pároljuk. Amikor már megpuhult a bab, csak akkor adjuk hozzá a ketchupot/paradicsomot, annyit, hogy éppen csak megszínezze kicsit. Rövid ideig pirítjuk így, azután levesszük a tűzről.
- A zöldbabbal párhuzamosan kifőzzük a rizst is. A rizs főzővizébe kevés sót teszünk.
- Miután megfőttek a hozzávalók, kikenünk vajjal egy közepes tepsit vagy hőálló tálat, és kimorzsázzuk. Először egy réteg babot simítunk bele, majd egy réteg rizst, és ezt ismételjük.
- A tejfölt elkeverjük a tojással, és kicsit fűszerezzük: só, bors, kis curry. Ezt a keveréket öntjük rá a rétegezett babra.
- A rakott zöldbab tetejét egyenletesen meghintjük a reszelt sajttal. Ezután (gázsütőben) kb. 35-40 percig, vagy a sajt pirulásáig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 309
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 92
- Össznézettség: 76098
- Feltöltés dátuma: 2010. július 24.
Ajánló
Tipp: Aki még dobni szeretne a zöldség-élményen, annak ajánlom, hogy tegyen néhány vékony szelet paradicsomot is a rakott ételre, mielőtt rálocsolná a tejfölös masszát. Ketchupként nekem a csípős Globus vált be, mert enyhén csípősen szeretjük ezt az ételt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Egy internetes receptböngészés során találtam még régebben, és egy-két dologgal kiegészítve adom most tovább nektek. Azért szeretem ezt a receptet, mert amellett, hogy hús nélkül is tökéletes és laktató, nagyon olcsó, és bármikor elkészíthető, nincs évszakhoz kötve. Nem mellesleg nagyon gyorsan elkészül. Jó étvágyat hozzá! Update: Hosszabb kísérletezgetés után megszületett egy tökéletesebb verzió, tehát a receptet ennek megfelelően frissítettem. :) Remélem tetszeni fog a frissített recept!