r
Nosalty Logó

Variációk muffinra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Variációk muffinra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mascarponés-meggyes muffinhoz

A sacheres muffinhoz (karamellás csokimázzal)

Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mascarponés-meggyes muffinhoz

A sacheres muffinhoz (karamellás csokimázzal)

Összesen 3642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mascarponés-meggyes muffinhoz

A sacheres muffinhoz (karamellás csokimázzal)

Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    179.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5582.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.4 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2113 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 3642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mascarponés-meggyes muffinhoz

A sacheres muffinhoz (karamellás csokimázzal)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. Az egész tojást fehéredésig verjük a cukorral robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat, és azzal is jól elkeverjük.
  3. Beleszitáljuk a lisztet a kakaóval és a sütőporral, és lassúfokozatoneldolgozzuk.
  4. A meggyet előrekimagozzuk,likőrben ázni hagyjuk. Szitával némiképp lecsöpögtetve a tésztához adjuk.
  5. Kis muffintálkákat félig töltjük, kb 15 percig sütjük.
  6. Miután elkészült, és kihűlt, a tetejét megkenjük a két krém egyikével.
  7. Mascarponés krém elkészítése:
  8. Kis adag mascarponet ugyanannyi tejföllel, némi cukorral és meggybefőtt levével -ízlés szerinti mennyiségben-robotgéppel eldolgozzuk. A muffin tetejére tornyozzuk, és egy meggyszemmel ékesítjük.
  9. Sacheres muffinhoz:
  10. Baracklekvárral fedjük be, majd tört dióval megszórjuk, és jöhet a csokimáz.
  11. A csokimázhoz 3-4 ek cukrot karamellizálunk, és hozzáadunk 2-3 ek kakaóport egy kis vízzel. Ne legyen túl híg, és vigyázzunk, hogy a cukor teljesen homogén legyen, azonban oda se égessük! (Egyébként ez a legbonyolultabb folyamat az egész sütésben. Némi gyakorlatot igényel.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25490
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 08.

Ajánló

Gondolat-ébresztésnek. Egyszerűen másképp.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vizsgaidőszak van. Nem volt jobb dolgom:)

Hozzávalók

A tésztához

A mascarponés-meggyes muffinhoz

A sacheres muffinhoz (karamellás csokimázzal)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...