Variációk muffinra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
28g cukor106 kcal
-
22g napraforgó olaj194 kcal
-
56g finomliszt205 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
17 kcal
-
63g tej35 kcal
-
13g likőr41 kcal
-
50g meggy23 kcal
A mascarponés-meggyes muffinhoz
-
13g mascarpone51 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
5g meggylé2 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
25g meggy11 kcal
A sacheres muffinhoz (karamellás csokimázzal)
Összesen
912
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
110g cukor426 kcal
-
88g napraforgó olaj778 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
68 kcal
-
250g tej140 kcal
-
50g likőr164 kcal
-
200g meggy90 kcal
A mascarponés-meggyes muffinhoz
-
50g mascarpone202 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
20g meggylé8 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g meggy45 kcal
A sacheres muffinhoz (karamellás csokimázzal)
Összesen
3642
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
3.8g tojás5 kcal
-
7.6g cukor30 kcal
-
6.1g napraforgó olaj54 kcal
-
15.6g finomliszt57 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
17.4g tej10 kcal
-
3.5g likőr11 kcal
-
13.9g meggy6 kcal
A mascarponés-meggyes muffinhoz
-
3.5g mascarpone14 kcal
-
3.5g tejföl7 kcal
-
1.4g meggylé1 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
6.9g meggy3 kcal
A sacheres muffinhoz (karamellás csokimázzal)
-
3.5g sárgabaracklekvár10 kcal
-
3.5g dió23 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
1.4g víz0 kcal
Összesen
255
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1395.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 564 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.1 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 98.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 528 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
912
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 65.2 g
Zsír
-
Összesen 179.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5582.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 1469 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 471 mg
-
Foszfor 2255 mg
-
Nátrium 1247 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 468.4 g
-
Cukor 232 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 395.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 399 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2113 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 543 micro
Összesen
3642
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 db tojás
-
11 ek cukor
-
11 ek napraforgó olaj
-
15 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
2.5 dl tej
-
20 dkg meggy
A mascarponés-meggyes muffinhoz
-
50 g mascarpone
-
50 g tejföl
-
20 ml meggylé
-
1 ek cukor
A sacheres muffinhoz (karamellás csokimázzal)
-
5 dkg sárgabaracklekvár
-
5 dkg dió
-
4 ek cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
20 ml víz
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítése:
- Az egész tojást fehéredésig verjük a cukorral robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat, és azzal is jól elkeverjük.
- Beleszitáljuk a lisztet a kakaóval és a sütőporral, és lassúfokozatoneldolgozzuk.
- A meggyet előrekimagozzuk,likőrben ázni hagyjuk. Szitával némiképp lecsöpögtetve a tésztához adjuk.
- Kis muffintálkákat félig töltjük, kb 15 percig sütjük.
- Miután elkészült, és kihűlt, a tetejét megkenjük a két krém egyikével.
- Mascarponés krém elkészítése:
- Kis adag mascarponet ugyanannyi tejföllel, némi cukorral és meggybefőtt levével -ízlés szerinti mennyiségben-robotgéppel eldolgozzuk. A muffin tetejére tornyozzuk, és egy meggyszemmel ékesítjük.
- Sacheres muffinhoz:
- Baracklekvárral fedjük be, majd tört dióval megszórjuk, és jöhet a csokimáz.
- A csokimázhoz 3-4 ek cukrot karamellizálunk, és hozzáadunk 2-3 ek kakaóport egy kis vízzel. Ne legyen túl híg, és vigyázzunk, hogy a cukor teljesen homogén legyen, azonban oda se égessük! (Egyébként ez a legbonyolultabb folyamat az egész sütésben. Némi gyakorlatot igényel.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 25490
- Feltöltés dátuma: 2010. június 08.
Ajánló
Gondolat-ébresztésnek. Egyszerűen másképp.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Vizsgaidőszak van. Nem volt jobb dolgom:)