r
Nosalty Logó

Vargabéles 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Vargabéles 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

Összesen 830 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

Összesen 4984 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

Összesen 223 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.5 g
  • Cink
    434 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    335 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    200 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 830 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.6 g

Zsír

  • Összesen
    247 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1077 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11301 g
  • Cink
    2607 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1468 mg
  • Vas
    2012 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    3056 mg
  • Nátrium
    1543 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    82 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    252 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 4984 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.6 g
  • Cink
    117 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    90 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    54 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A finommetéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.
  2. A tojások sárgáját 4 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral sűrűn folyósra keverjük, majd a tejfölt, az áttört túrót , a mazsolát és a búzadarát hozzáadjuk. Reszelt citromhéjjal fűszerezzük, a jól lecsöpögtetett tésztát belekeverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük , a végefelé evőkanalanként a maradék cukrot beleszórjuk. Óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.
  4. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, morzsával meghintjük, majd 3 réteslapot belesimítunk úgy, hogy közüket egy kevés olajjal meglocsoljuk, és morzsával megszórjuk. A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk. A maradék réteslapokkal befedjük, miután rétegenként megolajoztuk, és morzsával meghintettük. A tetejét megkenjük a vaj és a tejföl keverékével.
  5. Közepesen forró sütőben kb. 50 percig sütjük.
  6. Mielőtt fölszeletelnénk, 20 percig pihentetjük.
  7. Tálaláskor a tetejére porcukrot szitálunk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 37868
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán finomra sikeredett, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...