Vaníliás-diós tálas
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Wagensommer Alexandra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
28g tojás35 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g dió109 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
17g tej9 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Krém
-
42g tej23 kcal
-
14 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
25g porcukor97 kcal
Tojáshab
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Összesen
1043
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
165g tojás208 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g dió654 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krém
-
250g tej140 kcal
-
86 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g margarin2151 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
150g porcukor581 kcal
Tojáshab
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
Összesen
6260
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
9.5g tojás12 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
5.7g dió38 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5.7g tej3 kcal
-
4.9g napraforgó olaj43 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Krém
-
14.4g tej8 kcal
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
17.2g margarin124 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
8.6g porcukor33 kcal
Tojáshab
-
6.9g tojásfehérje4 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Összesen
360
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 71.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 707 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.7 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 487 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 460 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
1043
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 430.3 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 177 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 157 g
-
Koleszterin 1191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4241.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 1140 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 1608 mg
-
Nátrium 1099 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 544 g
-
Cukor 428 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 335.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2919 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 66 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 250 micro
-
K vitamin: 287 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 1008 mg
-
Retinol - A vitamin: 2759 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1895 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1417 micro
Összesen
6260
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
360
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
3 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
1 csipet fahéj
-
1 dl tej
-
1 dl napraforgó olaj
-
0.5 csomag sütőpor
Krém
-
2.5 dl tej
-
0.5 csomag vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
30 dkg margarin
-
3 db tojássárgája
-
15 dkg porcukor
Tojáshab
-
3 db tojásfehérje
-
12 dkg cukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
Tészta
- A tésztához a tojássárgájából, a tejből, az olajból és a liszt feléből pépet készítünk. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a pépet. A maradék liszttel elkeverjük a diót , a fahéjat és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk. A tésztát papírral fedett tepsibe borítjuk és 160 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
- Előveszünk egy üvegtálat , és az aljára tesszük, az apró kockákra vágott tészta felét, majd a vaníliás krém felét rákenjük, és a tojáshab fele is rákerül. Majd jön a maradék kockázott tészta, a krém és végül a tojáshab, aminek a tetejére ízlésünk szerint csokidarát vagy tortadarát szórunk.
Krém
- A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból hagyományos módon pudingot főzünk, a tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a vaníliás cukrot és a puha margarint. Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és összekeverjük.
Tojáshab
- A tojáshabhoz a tojásfehérjét és a cukrot habbá verjük, a vége felé belecsurgatjuk a citromlevet és a reszelt héját is hozzákeverjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 292
- Feltöltés dátuma: 2023. január 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Wagensommer Alexandra
91 recept