r
Nosalty Logó

Vaníliás-csokis-diós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Vaníliás-csokis-diós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 1512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 12095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    759.6 g
  • Telített zsírsav
    350 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    167 g
  • Koleszterin
    2510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11429 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    3012 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1034 mg
  • Foszfor
    4616 mg
  • Nátrium
    2414 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1175.5 g
  • Cukor
    708 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4052 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    609 micro
  • Kolin:
    1299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3962 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1486 micro
Összesen 12095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szobameleg vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk. Ragacsos massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk.
  2. A baracklekvárral megkenjük a tésztát.
  3. A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk. A rummal, a tejföllel összekeverjük.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós masszához.
  5. A lekvárra simítjuk a tölteléket.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165 fokon) 30-35 percig megsütjük.
  7. A krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük.
  8. A vajat kihabosítjuk, és a masszához keverjük.
  9. A kihűlt tésztára kenjük. Tortadarával megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×39
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 16855
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Nagyon finom sütemény. Az elkészítés sem bonyolult. Ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...