Vaníliás-csokis-diós szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
28g vaj197 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
A töltelékhez
-
56 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
-
38g dió245 kcal
-
2 kcal
-
21 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
6g rum14 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
19g cukor73 kcal
A vaníliás krémhez
A tetejére
-
34 kcal
Összesen
1512
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
220g vaj1577 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
A töltelékhez
-
160g sárgabaracklekvár445 kcal
-
200g csokoládé1092 kcal
-
300g dió1962 kcal
-
18 kcal
-
171 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
50g rum116 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
150g cukor581 kcal
A vaníliás krémhez
-
343 kcal
-
500g tej280 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
250g vaj1793 kcal
A tetejére
-
50g csokoládédara273 kcal
Összesen
12095
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
9g finomliszt33 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
-
3.6g tojássárgája12 kcal
A töltelékhez
-
4.8g sárgabaracklekvár13 kcal
-
6g csokoládé33 kcal
-
9g dió59 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.4g csokoládés pudingpor5 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
1.5g rum3 kcal
-
9g tejföl18 kcal
-
7.2g tojásfehérje4 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
A vaníliás krémhez
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
15.1g tej8 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
7.5g vaj54 kcal
A tetejére
-
1.5g csokoládédara8 kcal
Összesen
362
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 94.9 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1428.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 577 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.9 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 89.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 507 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
1512
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 162.9 g
Zsír
-
Összesen 759.6 g
-
Telített zsírsav 350 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 189 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 167 g
-
Koleszterin 2510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11429 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 266 mg
-
Kálcium 3012 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 1034 mg
-
Foszfor 4616 mg
-
Nátrium 2414 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1175.5 g
-
Cukor 708 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 712.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4052 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 609 micro
-
Kolin: 1299 mg
-
Retinol - A vitamin: 3962 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1024 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1486 micro
Összesen
12095
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
362
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
18 dkg cukor
-
22 dkg vaj
-
6 db tojássárgája
A töltelékhez
-
8 ek sárgabaracklekvár
-
20 dkg csokoládé
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
6 g sütőpor
-
50 ml rum
-
3 dl tejföl
-
6 db tojásfehérje
A vaníliás krémhez
-
5 dl tej
-
12 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg vaj
A tetejére
-
5 dkg csokoládédara
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szobameleg vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk. Ragacsos massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk.
- A baracklekvárral megkenjük a tésztát.
- A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk. A rummal, a tejföllel összekeverjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós masszához.
- A lekvárra simítjuk a tölteléket.
- 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165 fokon) 30-35 percig megsütjük.
- A krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük.
- A vajat kihabosítjuk, és a masszához keverjük.
- A kihűlt tésztára kenjük. Tortadarával megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25×39
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 65
- Össznézettség: 17063
- Feltöltés dátuma: 2018. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Nagyon finom sütemény. Az elkészítés sem bonyolult. Ajánlom mindenkinek.