r
Nosalty Logó

Vaníliás-csokis-diós szelet

4,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Vaníliás-csokis-diós szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

1512
Kalória
20.4g
Fehérje
146.9g
Szénhidrátok
94.9g
Zsír
89.1g
Víz
313.7g
Koleszterin
6.5g
Rost
88.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 1512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 12095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    759.6 g
  • Telített zsírsav
    350 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    167 g
  • Koleszterin
    2510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11429 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    3012 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1034 mg
  • Foszfor
    4616 mg
  • Nátrium
    2414 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1175.5 g
  • Cukor
    708 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    712.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4052 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    609 micro
  • Kolin:
    1299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3962 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1486 micro
Összesen 12095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 362 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szobameleg vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk. Ragacsos massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk.
  2. A baracklekvárral megkenjük a tésztát.
  3. A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk. A rummal, a tejföllel összekeverjük.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós masszához.
  5. A lekvárra simítjuk a tölteléket.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165 fokon) 30-35 percig megsütjük.
  7. A krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük.
  8. A vajat kihabosítjuk, és a masszához keverjük.
  9. A kihűlt tésztára kenjük. Tortadarával megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×39

Nagyon finom sütemény. Az elkészítés sem bonyolult. Ajánlom mindenkinek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!