r
Nosalty Logó

Vaníliás-almás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lezsik
Vaníliás-almás szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az omlós laphoz

A krémhez

Az omlós lapra

A zseléhez

Összesen 1749 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az omlós laphoz

A krémhez

Az omlós lapra

A zseléhez

Összesen 6994 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az omlós laphoz

A krémhez

Az omlós lapra

A zseléhez

Összesen 185 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 1749 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    365.7 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1660 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    875.9 g
  • Cukor
    482 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    2135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2928 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    1036 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2819 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1118 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 6994 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Az omlós laphoz

A krémhez

Az omlós lapra

A zseléhez

Elkészítés

Az omlós laphoz

  1. Az omlós lap hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk.
  2. Az omlós lapot a tepsi méreténél kissé nagyobbra kinyújtjuk, és a tepsibe rakjuk, úgy, hogy az oldalára is jusson tészta.
  3. Sorban rárakjuk a babapiskótákat, és megszórjuk a mazsolával és a dióval.
  4. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, és kimagozzuk őket. Egyik oldalukat bevagdossuk, és megkenjük citrommal.
  5. Az almákat rátesszük a babapiskótákra, és meglocsoljuk őket a 10 dkg olvasztott vajjal.
  6. Ezután a krémet készítjük el, a tojásokat, a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral.
  7. Hozzáadjuk a pudingport, és csomómentesre keverjük.
  8. Végül a citrom héja, és a tejszín kerül bele.
  9. Az elkészült krémet a tepsibe öntjük, úgy, hogy mindenhova jusson belőle.
  10. Előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük.
  11. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  12. Ha kihűlt, a tortazselét elkészítjük a zacskóján megadottak szerint. Ha akarunk rakni bele aromát, akkor azt elkeverjük.
  13. Majd a zselét a süti tetejére öntjük egyenletesen.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x5
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14109
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sógorom sütött ilyet már jó régen. Most dió és alma keveredett a kezembe, és eszembe jutott ez a süti. Igaz, nem két perc alatt készül el, de nagyon finom.

Hozzávalók

Az omlós laphoz

A krémhez

Az omlós lapra

A zseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...