r
Nosalty Logó

Vaníliás almás pite diókrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szteri
Vaníliás almás pite diókrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A diópüréhez

A vaníliakrémhez

Összesen 1272 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A diópüréhez

A vaníliakrémhez

Összesen 5083 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A diópüréhez

A vaníliakrémhez

Összesen 238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 1272 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    275.7 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2086.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    940 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.6 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2038 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    720 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 5083 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diópüréhez

A vaníliakrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A diókrémhez felforraljuk a tejet a cukorral, majd hozzáadjuk a fahéjat, citromhéjat, keksz- vagy zsemlemorzsátés a darált diót.
  2. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, mérettől függően 10-12 vastagabb almakarikát vágunk, amiket betöltünk a diókrémmel.
  3. A tésztához összekeverjük a lisztet a porcukorral, és elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgájával és a vízzel tésztává gyúrjuk. 1 órát pihentetjük a hűtőben (én előző este begyúrtam), majd lisztezett felületen akkora kerek lapot nyújtunk belőle, hogy a kivajazott piteformát ki tudjuk bélelni.
  4. Az alját megszurkáljuk, 180 fokon elősütjük, kb 12 perc alatt.
  5. A vaníliakrémhez 1,5 dl tejszínt felforralunk a cukorral, a maradék hozzávalót összekeverjük, és összefőzzük.
  6. Az elősütött pitetésztára kenjük a vaníliakrémet, ráhelyezzük a diókrémes almákat, és 170 fokon kb. 15 percig sütjük.
  7. A végén karamellel meglocsolhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11216
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Nők Lapja Konyhában találtam a receptet, és mindenképp ki akartam próbálni, olyan jól nézett ki. Ma délután vendégeket várunk, így adódott az alkalom az elkészítéshez. Az illata is isteni, és a piteformában nagyon gusztán mutat.  :)

Hozzávalók

A tésztához

A diópüréhez

A vaníliakrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...