Vaníliás almás pite diókrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
szteri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
75g rétesliszt273 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
2g víz0 kcal
A diópüréhez
-
25g tej14 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
13g dió82 kcal
-
8g kekszmorzsa31 kcal
-
250g alma117 kcal
A vaníliakrémhez
-
50g habtejszín146 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
10 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
1272
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
300g rétesliszt1092 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
8g víz0 kcal
A diópüréhez
-
100g tej56 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g dió327 kcal
-
30g kekszmorzsa126 kcal
-
1000g alma468 kcal
A vaníliakrémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
38 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
5083
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
13.9g rétesliszt51 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
9.3g vaj67 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.4g víz0 kcal
A diópüréhez
-
4.6g tej3 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.3g dió15 kcal
-
1.4g kekszmorzsa6 kcal
-
46.4g alma22 kcal
A vaníliakrémhez
-
9.3g habtejszín27 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0.5g vaníliás pudingpor2 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
Összesen
238
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 68.9 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.1 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 250.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 526 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 510 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
1272
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 60.6 g
Zsír
-
Összesen 275.7 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1086 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2086.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 508 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 940 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 616.6 g
-
Cukor 311 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1001.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2106 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 2038 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 720 micro
-
β-crypt 114 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 760 micro
Összesen
5083
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg rétesliszt
-
10 dkg porcukor
-
20 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
A diópüréhez
A vaníliakrémhez
-
2 dl habtejszín
-
3 dkg cukor
-
10 g vaníliás pudingpor
-
1 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- A diókrémhez felforraljuk a tejet a cukorral, majd hozzáadjuk a fahéjat, citromhéjat, keksz- vagy zsemlemorzsátés a darált diót.
- Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, mérettől függően 10-12 vastagabb almakarikát vágunk, amiket betöltünk a diókrémmel.
- A tésztához összekeverjük a lisztet a porcukorral, és elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgájával és a vízzel tésztává gyúrjuk. 1 órát pihentetjük a hűtőben (én előző este begyúrtam), majd lisztezett felületen akkora kerek lapot nyújtunk belőle, hogy a kivajazott piteformát ki tudjuk bélelni.
- Az alját megszurkáljuk, 180 fokon elősütjük, kb 12 perc alatt.
- A vaníliakrémhez 1,5 dl tejszínt felforralunk a cukorral, a maradék hozzávalót összekeverjük, és összefőzzük.
- Az elősütött pitetésztára kenjük a vaníliakrémet, ráhelyezzük a diókrémes almákat, és 170 fokon kb. 15 percig sütjük.
- A végén karamellel meglocsolhatjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 27
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11219
- Feltöltés dátuma: 2012. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
szteri
38 recept
A Nők Lapja Konyhában találtam a receptet, és mindenképp ki akartam próbálni, olyan jól nézett ki. Ma délután vendégeket várunk, így adódott az alkalom az elkészítéshez. Az illata is isteni, és a piteformában nagyon gusztán mutat. :)