Vaníliapudingos-narancskrémes szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
MandyBaby
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
67g tejföl132 kcal
-
77g cukor297 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
13 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
A krémhez
A narancsos töltelékhez
A tetejére
-
17g tortabevonó91 kcal
Összesen
1680
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
400g tejföl792 kcal
-
460g cukor1780 kcal
-
900g finomliszt3276 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
10g cukor39 kcal
A narancsos töltelékhez
-
520g narancs178 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
10g cukor39 kcal
A tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
10090
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
10.9g tejföl22 kcal
-
12.5g cukor48 kcal
-
24.5g finomliszt89 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
4.6g napraforgó olaj41 kcal
-
9g tojás11 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
A krémhez
-
2.5g vaníliás pudingpor9 kcal
-
13.6g tej8 kcal
-
2.7g margarin20 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
A narancsos töltelékhez
-
14.2g narancs5 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
A tetejére
-
2.7g tortabevonó15 kcal
Összesen
274
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.2 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1913.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 752 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240.9 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 164.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 360 micro
Összesen
1680
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.3 g
Zsír
-
Összesen 406.4 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 157 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 1324 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11480.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 420 mg
-
Kálcium 3284 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 475 mg
-
Foszfor 4510 mg
-
Nátrium 2739 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1445.7 g
-
Cukor 640 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 989.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1826 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 85 mg
-
C vitamin: 230 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 514 micro
-
Kolin: 1069 mg
-
Retinol - A vitamin: 1717 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 1006 micro
-
β-crypt 474 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2160 micro
Összesen
10090
kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 dl tejföl
-
6 bögre finomliszt
-
2 csomag sütőpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 dl napraforgó olaj
-
6 db tojás
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 narancsból nyert narancshéj
A krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 l tej
-
10 dkg margarin
-
1 csomag vaníliás cukor
A narancsos töltelékhez
-
2 db narancs
-
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
-
100 g tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és belereszeljük a megmosott gyümölcsök héját.
- A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejfölt. Simára keverjük.
- Ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Jól összekeverjük, majd a tepsibe öntjük.
- 15-20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba.)
- Ha kihűlt, kettévágjuk.
- A krémhez a pudingból és a tejből sűrű krémet főzünk, ízesítjük, és hozzákeverjük a vajat.
- A narancsokat apró kockára vágjuk. Serpenyőbe tesszük, rászórjuk a cukrokat, és kissé megpirítjuk.
- Ezután leszűrjük, és a gyümölcsöt a pudingba tesszük.
- A tésztát meglocsoljuk a narancsok félretett levével, majd rákenjük a krémet.
- A tetejét tortabevonóval vonjuk be.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 7536
- Feltöltés dátuma: 2013. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
MandyBaby
6 recept
Szerettem volna valamit kitalálni a narancsból, amit Ciprusról kaptunk. Ez sült ki belőle. :)