r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos-narancskrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MandyBaby
Vaníliapudingos-narancskrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A narancsos töltelékhez

A tetejére

Összesen 1680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A narancsos töltelékhez

A tetejére

Összesen 10090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A narancsos töltelékhez

A tetejére

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1913.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 1680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.3 g

Zsír

  • Összesen
    406.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    1324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11480.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    420 mg
  • Kálcium
    3284 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    4510 mg
  • Nátrium
    2739 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1445.7 g
  • Cukor
    640 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1826 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    85 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    1069 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1717 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    1006 micro
  • β-crypt
    474 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2160 micro
Összesen 10090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A narancsos töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és belereszeljük a megmosott gyümölcsök héját.
  2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejfölt. Simára keverjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Jól összekeverjük, majd a tepsibe öntjük.
  4. 15-20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba.)
  5. Ha kihűlt, kettévágjuk.
  6. A krémhez a pudingból és a tejből sűrű krémet főzünk, ízesítjük, és hozzákeverjük a vajat.
  7. A narancsokat apró kockára vágjuk. Serpenyőbe tesszük, rászórjuk a cukrokat, és kissé megpirítjuk.
  8. Ezután leszűrjük, és a gyümölcsöt a pudingba tesszük.
  9. A tésztát meglocsoljuk a narancsok félretett levével, majd rákenjük a krémet.
  10. A tetejét tortabevonóval vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 7700
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MandyBaby 6 recept

Szerettem volna valamit kitalálni a narancsból, amit Ciprusról kaptunk. Ez sült ki belőle. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A narancsos töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...