Vaníliapudinggal töltött kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
vaníliapuding
-
8g tojássárgája26 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
8 kcal
-
15 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
kelt tészta
-
25g tej14 kcal
-
4 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
tetejére
-
2g tojássárgája6 kcal
-
1g tej1 kcal
-
10g mandulapehely59 kcal
Összesen
450
kcal
- 12% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
vaníliapuding
-
80g tojássárgája258 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
152 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
kelt tészta
-
250g tej140 kcal
-
40g friss élesztő42 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
Összesen
4499
kcal
- 12% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
vaníliapuding
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
1.2g cukor4 kcal
-
1.2g vaníliás cukor4 kcal
-
2.3g étkezési keményítő9 kcal
-
29g tej16 kcal
-
0g só0 kcal
kelt tészta
-
14.5g tej8 kcal
-
2.3g friss élesztő2 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
29g finomliszt106 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
5.8g napraforgó olaj51 kcal
tetejére
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0.6g tej0 kcal
-
5.8g mandulapehely34 kcal
Összesen
259
kcal
- 12% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 716 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 15.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
450
kcal
- 12% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.4 g
Zsír
-
Összesen 205.2 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7159.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 245 mg
-
Kálcium 2225 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 406 mg
-
Foszfor 2819 mg
-
Nátrium 1430 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 531.6 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 158.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 457 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 68 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 668 micro
-
Kolin: 1101 mg
-
Retinol - A vitamin: 445 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1404 micro
Összesen
4499
kcal
- 12% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 415.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
vaníliapuding
-
4 db tojássárgája
-
2 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
40 g étkezési keményítő
-
500 ml tej
-
1 csipet só
kelt tészta
-
250 ml tej
-
1 ek cukor
-
500 g finomliszt
-
1 csipet só
-
1 csomag sütőpor
-
1 db tojássárgája
-
100 ml napraforgó olaj
tetejére
-
1 db tojássárgája
-
1 ek tej
-
100 g mandulapehely
Elkészítés
vaníliapuding
- Kb. 300 ml liter tejet egy edényben fölmelegítünk. Közben a maradék tejet, tojássárgáját cukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral, étkezési keményítővel, jó összekeverjük. A forrásban lévő tejhez öntjük.
- Addig keverjük, ameddig sűrű massza képződik. Folpackkal letakarjuk közvetlenül a krémet. Így nem fölösödik be. Majd hagyjuk kihűlni. Tipp: lehet tojáslikőrt is keverni a krémbe, de tanácsos ebben az esetben kevesebb tejjel elkészíteni.
kelt tészta
- Az élesztőt a szokott módon cukorral, meleg tejben megáztatjuk.
- Lisztet, sütőport, sót, tojássárgáját, étolajat egy tálban belemérjük. Az élesztős tejet is hozzáöntjük.
- Egy fakanál segítségével jól összekeverjük. Amikor már jól összeállt a tészta, akkor még tovább dagasztjuk.
- Dagasztás után egy rúd formát alkotunk, és elosztjuk a tésztát kb. 8-10 egyforma darabra.
- Majd egyesével kinyújtjuk kb. 19 cm x 14 cm téglalap formára.
- A téglalap alsó felére helyezzük a pudingot, majd a szélét ráhajtjuk a pudingra úgy, hogy betakarja. Kicsit lenyomkodjuk a két oldalát, hogy ne folyjon ki a puding sütésközben. A másik felét egy kés segítségével hosszában csíkosra mintázzuk, vigyázva, hogy egyben maradjon a széle. Majd ráhajtjuk a megtöltött kifli másik felére.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Kifli alakúra formázzuk.
- 1 tojássárgáját kevés tejjel összekeverünk, egy ecset segítségével megkenjük a kiflik tetejét.
- Mandulapehellyel díszítjük.
- A recept nem ír pihenési időt, ami annyit jelent, nem szükséges. Én viszont ameddig fölmelegítettem 200 fokra a sütőt, addig hagytam pihenni a kifliket.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3104
- Feltöltés dátuma: 2016. október 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Éva házias konyhája
159 recept
Videós receptoldalon találtam ezt a receptet. A férjem csak annyit mondott, amikor megkérdeztem, hogy ízlik-e. Szerinte előbb elfogy, mint ahogy elkészítettem.