Valentin napi meglepetés
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piros tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g sertészsír75 kcal
-
2 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
2g só0 kcal
-
50g tej28 kcal
A sajtos tésztához
-
58g finomliszt212 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
33g füstölt sajt109 kcal
-
33g joghurt20 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
18g tojás23 kcal
Az összeállításhoz
-
5g sertészsír45 kcal
-
12 kcal
Összesen
1009
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piros tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
11 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
14g só0 kcal
-
300g tej168 kcal
A sajtos tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
2g bors5 kcal
-
7g só0 kcal
-
0 kcal
-
200g füstölt sajt656 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
110g tojás138 kcal
Az összeállításhoz
-
30g sertészsír271 kcal
-
71 kcal
Összesen
6066
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piros tésztához
-
22.9g finomliszt83 kcal
-
9.2g burgonya5 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
2.3g sertészsír21 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
13.7g tej8 kcal
A sajtos tésztához
-
16g finomliszt58 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0 kcal
-
9.2g füstölt sajt30 kcal
-
9.2g joghurt6 kcal
-
5.5g vaj39 kcal
-
5g tojás6 kcal
Az összeállításhoz
-
1.4g sertészsír12 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
276
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.9 g
Zsír
-
Összesen 45.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2134.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 1492 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 91.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
1009
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 173.4 g
Zsír
-
Összesen 273.3 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12809.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 342 mg
-
Kálcium 1163 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 2023 mg
-
Nátrium 8954 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 709.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 547.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1206 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 567 micro
-
Kolin: 638 mg
-
Retinol - A vitamin: 1092 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1254 micro
-
β-crypt 261 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1664 micro
Összesen
6066
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 410 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
A piros tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
20 dkg burgonya
-
1 db tojás
-
5 dkg sertészsír
-
1 ek fűszerpaprika
-
3 dkg élesztő
-
1 csipet cukor
-
2 tk só
-
3 dl tej
A sajtos tésztához
-
35 dkg finomliszt
-
2 tk sütőpor
-
1 tk bors
-
1 tk só
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
20 dkg füstölt sajt
-
2 dl joghurt
-
12 dkg vaj
-
2 db tojás
Az összeállításhoz
-
3 dkg sertészsír
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A piros tésztához
- A "piros" tésztához az élesztőt kevés langyos tejben, 1 ek liszttel meg a cukorral felfuttatjuk. A zsírt elkeverjük a pirospaprikával és az összes többi alapanyaggal, jól összegyúrjuk. Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.
- Egy 42x30x2-es tepsit zsírral vékonyan kikenünk, a megkelt tésztát kinyújtjuk erre a méretre.
- A tepsibe helyezve a tetejét megkenjük olvasztott zsírral, és közepesen meleg sütőben 30 percig sütjük. Amikor kész, hagyjuk langyosra hűlni.
- Szív alakú sütemény szaggatóval kiszúrunk annyit, hogy egy kenyérforma közepén egy csíkra elég legyen.
- A sajtos tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, borssal, sóval, szódabikarbónával, végül a reszelt sajttal. A joghurtot elkeverjük a vajjal meg a tojásokkal, könnyedén összeforgatjuk a lisztes keverékkel.
- Egy kenyérformát vékonyan kiolajozunk. Három részre osztjuk a sajtos tésztát, egy adagot a kenyérforma aljába simítunk, sorba rakjuk a szív alakú tésztat a tetején. A maradék tésztát a kezünk között ellapítgatva téglalap alakúra formázzuk, és bevonjuk a szíveknek az egyik oldalát, majd a másik oldalával is így járunk el.
- Forró sütőbe tolva pirosra sütjük. Amikor kész, 10 percig hagyjuk hűlni a formában.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 29x14x8
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2667
- Feltöltés dátuma: 2013. február 14.
Ajánló
Ha másnapra marad belőle, megpirítva lehet felfrissíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
witch
735 recept
Valami finomságot szerettem volna sütni Valentin napra, de nem édességet. Nem akartam mesterséges színezőt használni, ezért választottam a pirospaprikát, és meglepetésemre narancsszínű lett. Céklán is gondolkodtam, de úgy tudom, hogy az sütés közben elpárolog a tésztából, és annak az íze sem illett volna ide. A "piros" tészta Harmathy Ildikó, jó kis krumplis lángos tepsiben receptje alapján készült.