r
Nosalty Logó

Valentin napi meglepetés

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Valentin napi meglepetés
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piros tésztához

A sajtos tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 1009 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piros tésztához

A sajtos tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 6066 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piros tésztához

A sajtos tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 276 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    1492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1009 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.4 g

Zsír

  • Összesen
    273.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12809.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1163 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    8954 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    709.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1092 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1254 micro
  • β-crypt
    261 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1664 micro
Összesen 6066 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A piros tésztához

A sajtos tésztához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piros tésztához

  1. A "piros" tésztához az élesztőt kevés langyos tejben, 1 ek liszttel meg a cukorral felfuttatjuk. A zsírt elkeverjük a pirospaprikával és az összes többi alapanyaggal, jól összegyúrjuk. Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  2. Egy 42x30x2-es tepsit zsírral vékonyan kikenünk, a megkelt tésztát kinyújtjuk erre a méretre.
  3. A tepsibe helyezve a tetejét megkenjük olvasztott zsírral, és közepesen meleg sütőben 30 percig sütjük. Amikor kész, hagyjuk langyosra hűlni.
  4. Szív alakú sütemény szaggatóval kiszúrunk annyit, hogy egy kenyérforma közepén egy csíkra elég legyen.
  5. A sajtos tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, borssal, sóval, szódabikarbónával, végül a reszelt sajttal. A joghurtot elkeverjük a vajjal meg a tojásokkal, könnyedén összeforgatjuk a lisztes keverékkel.
  6. Egy kenyérformát vékonyan kiolajozunk. Három részre osztjuk a sajtos tésztát, egy adagot a kenyérforma aljába simítunk, sorba rakjuk a szív alakú tésztat a tetején. A maradék tésztát a kezünk között ellapítgatva téglalap alakúra formázzuk, és bevonjuk a szíveknek az egyik oldalát, majd a másik oldalával is így járunk el.
  7. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük. Amikor kész, 10 percig hagyjuk hűlni a formában.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29x14x8
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2667
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Ajánló

Ha másnapra marad belőle, megpirítva lehet felfrissíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami finomságot szerettem volna sütni Valentin napra, de nem édességet. Nem akartam mesterséges színezőt használni, ezért választottam a pirospaprikát, és meglepetésemre narancsszínű lett. Céklán is gondolkodtam, de úgy tudom, hogy az sütés közben elpárolog a tésztából, és annak az íze sem illett volna ide. A "piros" tészta Harmathy Ildikó, jó kis krumplis lángos tepsiben receptje alapján készült. 

Hozzávalók

A piros tésztához

A sajtos tésztához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...